Det sier Mindor Klauset – matmisjonær og daglig leder ved Klippfiskakademiet i snart seks år.

Fredag kom imidlertid meldinga om at 43-åringen gir seg og at nye krefter er i ferd med å overta ved akademiet. På veg inn i det som beskrives som ei ny fase der det skal bygges videre på det en har fått til, samtidig som konseptet skal videreutvikles, har en valgt å dele oppgavene Klauset har hatt, på to personer: Mens Cecil Elisabet Nerbø blir ny daglig leder, er Ole Christian Skogen ansatt som kreativ leder og kjøkkensjef.

Ny jobb hos Firmenich

– Jeg for min del begynte formelt i ny jobb hos Firmenich Bjørge Biomarin 1. september. Rett nok kommer jeg til å arbeide dobbelt - altså både her og ved Klippfiskakademiet en periode, men akkurat nå sitter jeg i en rar kjeledress på Ellingsøy på opplæring i nyjobben, forteller Klauset til Sunnmørsposten fredag ettermiddag.

– Hva er du ansatt som?

– Jobben min er å hjelpe selskapet til enda bedre smak på produktene sine, forteller han.

Firmenich Bjørge Biomarin lager ulike ingredienser eller smakskomponenter som går inn i mat - hovedsakelig på restråstoff fra fisk og sjømat.

– Kundene er store matprodusenter verden over, og mens det er rundt 40 ansatte ved bedrifta vår på Ellingsøy, jobber det rundt 6.500 i Firmenich-konsernet på verdensbasis, sier daglig leder Tormod Thomsen.

Han kan for øvrig fortelle at Klauset er ansatt i ei nyoppretta global stilling.

Firmenich Bjørge Biomarin: Ellingsøybedrift skal bevise helseeffekt

Om å få være med å bruke «alt»

– Du skal ikke lage mat til gjester mer i nyjobben, Mindor?

– Det skal jeg ikke. Men dette her. Det å få være med å bruke «alt» slik. Det er bærekraft. Uhyre interessant, kommenterer Klauset.

TAR OVER Ole Christian Skogen (bildet) blir kreativ leder og kjøkkensjef ved Klippfiskakademiet. I tillegg er Cecil Elisabet Nerbø ansatt som ny daglig leder.

I pressemeldinga Klippfiskakademiet sendte ut fredag sier han dette om åra der:

– Det har vært fantastisk gøy å være med fra oppstarten. Selv om fødselen har vært lang og trang har ting alltid pekt riktig veg og det har gitt motivasjon til alle oss som har jobba der. Etter snart seks år står akademiet på egne bein, godt hjulpet av gode støttespillere. Det er på tide å sende stafettpinnen videre.

I meldinga får han ros for innsatsen.