Politiet fikk melding fra de to trønderske klatrerne i 21-tiden lørdag kveld. De befant seg da på om lag 1.350 meters høyde. Fjellet er 1.852 meter høyt og et yndet mål for klatrere både sommer og vinter.

Redningsmannskap har i 11.30-tida blitt satt av på fjellet på 1.500 høgde og skal ta seg ned til de to klatrerne.

Like før klokka 12 melder Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) at alpin redningsgruppe har ført de to skårfaste til sikkert sted. Der skal de hentes av luftambulansen.

Og like før klokka 13 meldte politiet i Møre og Romsdal at klatrerne er hentet ned og er i god behold.

Hadde gode klær

Begge klatrerne er i 20-årene og skal være uskadd. De skal ha gode klær, og politiet har vært i kontakt med dem på mobiltelefon siden lørdag kveld.

– Alpin redningsgruppe Romsdal er undervegs med to klatrerer for å bistå, meldte HRS søndag morgen klokka 09.10.

Også luftambulansen ble satt inn søndag morgen.

– Luftambulanse Dombås bistår med å løfte klatrere opp og eventuelt se om de kan løfte de skårfaste direkte ut fra fjellet, melder HRS klokka 09.30. Det ble gjort forsøk med redningshelikopter lørdag kveld, men på grunn av mørket ble det bestemt å vurdere situasjonen på nytt i dagslys.

Redningshelikopteret i Florø er for øvrig ute på anna oppdrag. De skal prøve å hjelp fire klatrere som sitter fast nedenfor Uranostinden (2157 meter) ved Årdal i Sogn. Også her er alpin redningsgruppe undervegs.