I april avslørte Sunnmørsposten at OK Entreprenør AS, som har jobbet for 23,9 millioner eks. mva. i Bingsa i 2014-2016 uten kontrakter og anbud, også hadde jobbet hjemme hos Bingsa-sjef Per Oskar Slinning.

Slinning ble anmeldt av rådmann Astrid Eidsvik etter mistanke om korrupsjon. Politiet har ikke konkludert om det har foregått noe straffbart.

BAKGRUNN Dette har skjedd i Bingsa-saka

Jobbet hos flere

Nå viser det seg at nok en Bingsa-ansatt har brukt entreprenøren privat.

23. april 2014 fikk den ansatte et tilbud etter forespørsel. Entreprenøren gir en pris for arbeidet for over hundre tusen kroner.

Arbeidet er utført, men OK Entreprenør AS har fortsatt ikke sendt faktura. Ingenting er dermed betalt.

Dette står nederst på tilbudet:

«Asfalt 100 kg dekke kr 190 pr m2. Tilbudet blir fakturert når asfalten er lagt».

Kostnaden for asfalt kommer i tillegg til arbeidet som er summert opp til over hundre tusen kroner.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med den Bingsa-ansatte siden slutten av april. Etter det vi kjenner til, er det kun legging av asfalt som mangler knyttet til det OK Entreprenør skulle gjøre.

– Jeg har vært i kontakt med Kjell Vindenes (styreleder, tidligere daglig leder) og har bedt ham sende faktura, så får vi ta asfalten når den er ferdig, sier Bingsa-arbeideren.

Vedkommende bekrefter at asfalten er det eneste som gjenstår fra OK Entreprenør.

– Arbeidet har siden jeg fikk tilbudet blitt utsatt på grunn av diverse årsaker. Jeg tør ikke si eksakt dato, da må jeg se på papirene mine hjemme, svarer Bingsa-arbeideren på spørsmål om når entreprenøren utførte arbeidet.

– Husker du årstallet?

– Jeg tror de begynte der i 2015. De måtte sende ny gravemelding.

OK Entreprenør sendte søknad om gravemelding i april 2014 og i september 2015 til Ålesund kommune.

Næringsinntekt som skal skattes av

Sunnmørsposten har vært i kontakt med underdirektør Kjellfred Nydahl i Skatteetaten. Han ønsker ikke å kommentere denne konkrete enkeltsaka, men sier dette generelt:

– Tjenester utført av en næringsdrivende virksomhet vil være skattepliktig i det året tjenesten blir levert. Faktura- eller betalingstidspunktet har således ingen betydning for den skattemessige tidfestingen.

Siden OK Entreprenør AS ikke har fakturert noe for arbeid som er utført hos den Bingsa-ansatte tidligere år, har Sunnmørsposten siden tirsdag forsøkt å få selskapet til å kommentere saka.

Avisa har bedt om svar på om selskapet har skattet av arbeidet som er utført, og når arbeidet ble utført.

– Som nevnt tidligere har vi valgt å ikke kommentere slike saker, skriver daglig leder Nils Magne Egset i en e-post til Sunnmørsposten.

Vi har også spurt om det er skattet av arbeidet som ble utført hos Bingsa-sjef Per Oskar Slinning. Her skal det angivelige oppgjøret ha vært to plastbåter OK Entreprenør ikke hadde hentet da Sunnmørsposten omtalte saka i april.