Ny rådmann Kirsti Dale er ikke i tvil om at Ålesund må lyse ut jobben som rådmann for de neste to årene. Foto: Staale Wattø
(Foto: Staale Wattø)

Ny rådmann Kirsti Dale er ikke i tvil om at Ålesund må lyse ut jobben som rådmann for de neste to årene. Foto: Staale Wattø Foto: Staale Wattø

Mener Ålesund kommune igjen må søke etter ny rådmann

Torsdag blir Astrid Eidsvik etter alle solemerker ansatt som rådmann i nye Ålesund kommune. «Gamle» Ålesund vil lyse ut jobben hennes.

Det var Ålesundlistas Hans Kjetil Knutsen som luftet rådmannsspørsmålet på tampen av formannskapsmøtet i går. Hva skjer når Eidsvik får toppjobben i den sammenslåtte kommunen?

Ordfører Eva Vinje Aurdal sa at hun ikke hadde noe særlig å melde om hva som skjer. Kirsti Dale (uavh.) var klar på at jobben som rådmann i Ålesund må lyses ut på vanlig måte når Eidsvik de neste to årene skal lede arbeidet med å opprette den nye kommunen.

Øystein Tvedt (H) og Geir Stenseth (Frp) fulgte Dales resonnement, og Stenseth mente at det ikke var noe i vegen for å ansette en ny rådmann for to år.

– Det er vel omtrent gjennomsnittet for hvor lenge rådmennene i Ålesund har sittet de siste årene, sa Stenseth.

Det var heller ingen stemning i formannskapet for å ha en konstituert rådmann. Jobben bør lyses ut – både eksternt og internt.

Budsjettet for neste år: Plussa på fem millioner kroner til både trafikksikring og kultur

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Ansatte reagerer sterkt på forslag om kjøkkensentralisering

– Ingen har spurt oss om hva vi mener. Men jeg kan si at de ikke vil spare noe som helst på dette

De får vondt i magen bare ved tanken på at kjøkkenet kan bli flytta.

Vanntilførsel avsluttes på Veslemannen

På bakgrunn av reduserte bevegelser har NVE avsluttet vanntilførselen til Veslemannen.

Åknes/Tafjord førebur stor varslingstest 

Varslingssirener og meldingar til alle mobiltelefonar i Storfjord-området blir testa i ein stor varslingsprøve 31. oktober.