(RAUMA:) Roar Selvnes er en av politibetjentene som holder vakt ved E136, tett ved innkjørselen til de evakuerte gårdene. Tidlig i formiddag hadde tåka letta, og det var direkte sikt opp til fjellpartiet Veslemannen.

Sivilforsvaret og politiet er her, og en og annen forbipasserende skuelysten stopper for å se. Ellers er det stilt og rolig.

– Vi er her som ei støtte til de som har vakt her, sier politibetjent Roar Selvnes.

Det har vært store bevegelser i fjellpartiet Veslemannen i Romsdalen etter at farenivået ble satt til rødt i går kveld klokka 22. Klokka 00.40 startet NVE med tilførsel av vann ned i sprekkene i fjellpartiet, for å øke hastighetene. Fram til klokka 06.00 var det tilført 75.000 liter.

I morgentimene pumpes det på med 5.400 liter i timen

.

Sivilforsvaret holder vakt. Foto: Staale Wattø

Geolog Lars Harald Blikra opplyste på en pressekonferanse fredag morgen at bevegelsene var på over 10 cm i døgnet, og at dette fortsatte å øke.

Nå er det ventet at NVE kommer med en ny oppdatering ved Horgheim i Romsdalen klokka 12.

Til sammen 11 personer er evakuert fra området under fjellet, opplyser innsatsleder Roar Selvnes fra politiet.

De bistår Sivilforsvaret som har lyttepost i området.

– Hvis det skulle skje noen ting i forhold til utglidinger, så er vi her i beredskap og vil bistå i forbindelse med stenging av veg, sier Selvnes.

– Så vegen vil bli stengt om raset kommer?

– Ja, hvis vi får meldinger om at raset er på vei, så vil vegen bli stengt.

– Omkjøring blir skiltet slik at folk blir informert tidligst mulig, også nedover i Gudbrandsdalen. Det blir også varsling på sms for dem som er inne på Vegvesenets tjeneste for dette, sier Lisbeth Smørholm i Statens vegvesen til Rbnett.

Det er aldri før målt større bevegelse i Veslemannen, godt over 10 cm i døgnet.

I natt var det steinsprang og mindre ras fra fjellpartiet.