– Det skal vi presentere for Ålesund kommune iinnen 14 dager, opplyser utviklingsdirektør i Thongruppen, Torbjørn Torske.

Så langt er mellom 15 og 20 leietakere på plass i det nye kjøpesenteret på Moa. Totalt skal det inn bortimot 30, forteller Torske, som ikke ønsker å opplyse hvem som skal inn i det nye senteret riktig ennå.

Fra før av er det klart at SF kino skal inn. Thongruppen er også i forhandlinger angående et lekeland i senteret. Butikkene skal inn i første og andre etasje. Hvor i senteret biblioteket eventuelt skal ligge er ikke avklart.

– Ingenting er avgjort når det gjelder biblioteket. Vi venter på tilbudet fra Thongruppen, og deretter skal saken opp i rådmannens ledergruppe, opplyser kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal. Håndteringen videre avhenger av leietilbudet.

– Dette blir jo en totalvurdering, avhengig av rammevilkår og betingelser. Men det er et spennende prosjekt, med sentral beliggenhet og muligheter for å bygge framtidas bibliotek. Avdelingen på Moa er jo et veldig godt besøkt bibliotek, som vi gjerne vil utvikle videre, sier Rødal.

I følge Rødal er det ikke snakk om å slå sammen de to avdelingene. Det skal fortsatt være to, med sentrum som hovedbibliotek.