Tone er en av mange kreative brukere av Skansen aktivitet i Ålesund. De har åpnet en liten butikk der det er mulig å kjøpe noe av det som blir produsert av dem som velger formgivingsaktivitetene.

Tilbud

Skansen aktivitet er et tilbud for mennesker med psykiske helseplager. Her kan de velge å være med på ulike fysiske aktiviteter, forming, kjøkkengruppe eller bare ha et sted å være.

– Noen av brukerne våre er her hver dag, noen har faste avtaler mens andre kommer og går som det passer, forteller aktivitør Therese Vidhammer. Sammen med miljøterapeut Sissel Drågen har hun vært primus motor for å starte butikken på aktivitetssenteret.

Og i går var det høytidelig åpning der Tea Daugstad fikk æren av å klippe snora.

– Vi har vel tjuvstartet litt med butikken, men nå markerer vi åpninga i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, sier Therese Vidhammer.

En rettighet

– Å ha et arbeid eller en aktivitet å gå til, burde være en rettighet for alle, mener Magne Sellereite som er teamleder på Skansen aktivitet.

Mange benytter seg av tilbudet i dag, men Sellereite forsikrer at det er plass til flere som ønsker å bruke dagene til noe som gir mening.

Therese Vidhammer og Sissel Drågen forteller at det er svært mye kreativitet som får utløp i formingsaktivitetene.

– Folk som kommer innom oss har jo kjøpt et og annet før også, men nå satser vi skikkelig på butikken, sier de to.

Og her er det ikke stor fortjeneste som er det viktigste. Det som kommer inn i kassa, går til drifta av aktivitetene.

Tone Elisabeth Eriksen er ivrig med strikkepinnene og har bidratt med mye fint som ligger i butikkhyllene. Trearbeid og keramikk er det også mulig å kjøpe, og selvsagt de populære tennbrikettene som kan være gode å ha når vi skal begynne å fyre opp i ovnene.

– Butikken er åpen de aller fleste formiddager, og det er bare å stikke innom, sier gjengen i Sorenskriver Bulls gate.