Det er det uhyre ambisiøse målet som ligger i den vedtatte transportplanen. Orten vil ikke gi garantier for at han lykkes.

– Jeg vil ikke gi noen garantier. Det jeg derimot kan love er at jeg skal jobbe knallhardt for at vi skal klare å få bygget alle de prosjektene som er vedtatt i Nasjonal transportplan, sier Orten.

Han er den første på Mørebenken siden Høyres Petter Løvik i 2001, som har fått jobben med å lede det som fortsatt kalles samferdselskomiteen på Stortinget. (det offisielle navnet nå er Transport- og kommunikasjonskomiteen).

– Det jeg føler meg sikker på er at samferdsel vil være et satsingsområde for denne regjeringen også de neste fire årene, sier Orten. Torsdag kommer statsbudsjettet.

Skal han unngå å havne bakpå allerede fra start, må finansminister Siv Jensen legge på bordet 60 milliarder friske kroner til investeringer i veger, jernbane og havner.

– Jeg har ikke sett noen budsjettpapirer så jeg vet ikke hva som kommer. Mitt mål er at vi skal klare å bygge så mye billigere at vi får flere prosjekter for de pengene vi bevilger. Selskapet Nye veier har vist at det er mulig, sier Orten.

Han erkjenner at han nå blir litt mindre Møre-politikere og mer samferdselspolitiker for hele landet.

– Jeg vil nå måtte ha et mer nasjonalt perspektiv på det politiske arbeidet, men jeg vil fortsatt være Møre -politiker helt og fullt, forsikrer Orten.