Røykutvikling fra kjelleretasje i Ålesund - kan være påsatt

Brannvesenet rykket torsdag kveld ut til Giskegata i Ålesund etter melding om røykutvikling i en bygård. Politiet mistenker at brannen er påsatt.

Politiet holder mulighetene åpne for at brannen i Giskegata torsdag kveld kan være påsatt.  Foto: Torbjørn Eidhammer

Nyheter

Torsdag kveld klokka 20.16 meldte politiet om røykutvikling i en kjeller i en bygård i Ålesund sentrum.

– Vi fikk melding om røykutvikling i kjelleren. Brannvesenet og politi var raskt på stedet. Ting tyder på at det ikke er en naturlig brann, så vi undersøker litt på stedet, sa Arne Lid Skodje, politiets innsatsleder på stedet, til Smp.no torsdag kveld. 

– Så det kan være en påsatt brann?

– Vi jobber ut ifra den muligheten.

– Hva er det som gjør at dere tror den kan være påsatt?

– Stedet der det har brent på, der vi ikke ser en naturlig årsak. Vi må holde alle muligheter åpne, sier Lid Skodje til smp.no sin journalist på stedet.

Brannen ble raskt slukket. Det skal ikke være skade på inventar eller på bygningen.

Etterforsker videre

Politiadvokat Maria Nørve i politiet sier fredag morgen at politiet ikke har pågrepet noen, og at de ikke har noen konkrete mistenkte personer.

– Det blei gjort en del arbeid på stedet i går. Det som innsatslederen sa i går er fremdeles dekkende. Det er ikke gjort noen funn som har svekket mistanken. Vi holder alle muligheter åpne, sier Nørve til Smp.no fredag morgen.

– Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke gå nærmere inn på detaljene. Vi vil etterforske brannen videre, sier politiadvokaten.