Plan- og byggesaksutvalget i Ålesund kommune vedtok tirsdag, mot tre stemmer, rådmannens forslag om å godkjenne byggesøknaden fra Plot Arkitekter AS om å få bygge ei boligblokk med 46 leiligheter mellom Storledbakken og Parkgata ved Utstillingsplassen.

- Forutsatt at 20 vilkår kan oppfylles, godkjenner Bygge- og delesaksutvalget revidert søknad om tillatelse datert 21.09., skriver rådmann Astrid Eidsvik i sin innstilling.

Les hele innstillingen og vilkårene her

Plan- og byggesaksutvalget vedtok rådmannen innstilling mot tre stemmer fra Ålesundlista, Høyre og en uavhengig representant.

- Det gis dispensasjon fra formål, utkraging av balkonger mot Storledbakken, høydebestemmelser, støykrav på balkonger og avstand til leikeareal som omtalt nedenfor under vurderinger og nedenstående vilkår, heter det i vedtaket.

Kravlista på 20 punkt sier blant anna, at minstehøyde til nederste balkong må være 3,2 meter, at taktekkinga må være skifer og detaljerte tegninger for opparbeiding av park mot vest må godkjennes av bygningsmyndighetene.

46 leiligheter med 23 parkeringsplasser

Tiltaket inneholder 46 leiligheter av forskjellig størrelse. Tomten har form som en V med bebyggelse langs to gater med stor høydeforskjell. Dette gjør den vanskelig å bebygge innenfor høydebestemmelsene i reguleringsplanen. Det er også vanskelig å få oppfylt krav til leikeplass innenfor tomten.

Revidert prosjekt vil ha et parkeringskrav på 26 parkeringsplasser. Det er vist 23 parkeringsplasser på egen grunn, og de ber om at frikjøp av tre parkeringsplasser godkjennes.

- Det er naturlig nok en del naboprotester mot tiltaket fra eiendommer som vil miste sol og utsikt som følge av at en nå ubebygd tomt i sentrum bebygges. For det meste blir disse protestene ikke imøtekommet, med unntak av enkelte punkt, skriver rådmannen.