Fredag og lørdag publiserte Sunnmørsposten flere forslag fra konsulentrapporten som anbefalte sentralisering av kjøkken og sterilsentral i Molde.

I rapporten kom det også forslag om å slå sammen Vegsund og Sjøholt DPS, i tillegg til at Mork rehabilitering ble spådd en usikker framtid.

Gikk i strupa

Toppsjef Espen Remme gikk i strupen på avisa og mente Sunnmørsposten kun satt på et arbeidsdokument rundt den bygningsmessige utviklingsplanen. Remme mente det var uforståelig at avisa kunne publisere innhold rundt noe som først skulle være klart i starten av 2018.

Nå viser det seg at planen faktisk var å legge fram konsulentrapporten for styret allerede 25. oktober.

Kilder vi har kontakt med bekrefter også at konsulentrapporten skulle holdes hemmelig på strengeste vis. Det var ikke lov å diskutere den internt, eller i "egne rekker", får vi opplyst.

Sluttrapport

Sunnmørsposten sitter på en versjon etter dette, som har tydelige konklusjoner og anbefalinger.

Både Fagforbundet på Sunnmøre og hovedtillitsvalgte i Volda har reagert kraftig på innholdet.

Medlemmer i prosjektgruppa har sendt skriftlig tilbakemelding på at rapporten ikke holder mål.

- Er det riktig at de ansatte ikke fikk lov å diskutere konsulentrapporten internt engang?

- En av forutsetningene for å få gode tilbakemeldinger og innspill i en prosess er at du kan ta med deg diskusjonene inn i egne miljø og gi tilbakemelding på dette. Opprinnelig var det planlagt at den bygningsmessige planen skulle utarbeides samtidig med den faglige Utviklingsplanen. Begge skulle da legges fram for styret den 25. oktober, men dette ble endret i forrige uke fordi en så behovet for et mye tydeligere skille mellom den faglige utviklingsplanen som skal si noe om fremtidig virksomhet, og den bygningsmessige utviklingsplanen som ta opp i seg dette. Slik jeg forstår det ble denne informasjonen gitt i forbindelse med at det siste utkastet ble sendt ut, fordi planen var at rapporten skulle publiseres like etterpå, svarer Remme.

Samspill

- Rapporten betegnes som en sluttrapport fra Semco/Nordic. Dersom det skal endres anbefalinger eller konklusjoner senere, kan du begrunne hvorfor det da ikke blir et bestillingsverk?

- I mandatet til Semco står det at bygningsmessig utviklingsplan må utformes i et samspill med den faglige utviklingsplanen. For å sikre at Semco får inn føringene fra den faglige planen inn i den bygningsmessige planen, måtte vi legge leveringen og ferdigstilling av denne ut i tid. I tillegg til behovet for ytterligere involvering og forankring i organisasjonen, svarer Remme.