Under rehabilitering av deler av bygningsmassen ved Spjelkavik v.g skole er det funnet asbest som en ikke var klar over var der. I en orientering til plannemda i fylket skriver fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik at entreprenøren har funnet asbest flere steder i det eksisterende bygget.

Forsinkelser

Asbestfunna vil føre til forsinkelser. Fjerningen av den gamle asbesten har en så langt stipulert til en merkostnad på rundt fem millioner kroner. Kostandene med dette fører til at andre deler av prosjektet må settes på vent.

- Kostnadene forbundet med dette har vi ikke kunne forsvare uten å gjøre reduksjoner i andre poster på budsjettet, skriver Guttelvik.

Det  som nå må vente er blant annet ny miljøgarasje og opparbeidelser av uteområder.

Asbestfunnet gjør at den nye videregående skolen i Spjelkavika blir minst fem uker forsinket. I brevet til plannemda utelukkes det ikke at forsinkelsen kan bli større.

Tillegsbevilgning

For å komme i mål foreslår fylkesrådmannen at det avsettes en tilleggsbevilgning på i alt 7,5 millioner kroner. Vurderingen er dette skal være tilstrekkelig til å få gjort skolen ferdig. Fylkesrådmannen mener det ikke er aktuelt å øke bevilgningene for på den måte forsere framdrifta. Plannemda i fylkeskommunen har godtatt dette.

Rehabiliteringen og nybygget ved Spjelkavik videregående var kostnadsberegna til i alt 217,5 millioner kroner. Skolen utvides med nybygg på 2.800 kvadratmeter, mens 5.400 kvadratmeter totalrehabiliteres.

Skolen som ble bygget i 1978 huser i dag 500 elever fordelt på 18 klasser.

Arbeidet starta sommeren 2016, og skulle etter planen være ferdigstilt  ved årskiftet 2018/19.

Den planene ser nå ut til å sprekke som følge av funn av asbest.