Føreren er dømt til fengsel i 70 dager, og til tap av førerretten i tre og et halvt år.

Mannen ga en uforbeholden tilståelse i retten. Han sa også at han angrer og var tankeløs.

Retten kaller kjøringen hasardiøs og farlig, og at allmennpreventive hensyn krever en ubetinget fengselsstraff «av en viss, følbar lengde».

– Fikk panikk

Føreren forklarte at han kjørte forbi en bil i Brusdalen og falt for fristelsen til å gi på litt ekstra. Da så han en politibetjent med refleksvest i vegkanten som veiva med armene. Føreren fikk da panikk og stakk fra politikontrollen.

– Hva gjelder politisperringen, forklarer siktede at det sto en politibil på tvers av vegen. Det sto noen biler bak den igjen. Det sto en politibetjent bak politibilen, går det fram av rettsprotokollen.

– Da siktede så sperringen, fikk han panikk og tenkte ikke rasjonelt. Han så en åpning mellom politibilen og autovernet og passerte sperringen i denne åpningen. Siktede merket ikke at han streifet speilet på bilen bak politibilen, men det stemmer sikkert at han gjorde det, heter det videre.

Da ga politiet opp jakten. Ut på natta satte de i gang en leiteaksjon fordi de fryktet at MC-føreren hadde kjørt ut og skadet seg. I firetida kom han til rette, edru.