Julianna og Oskar i 2 c på Hessa barneskole er rødkinna og begeistra over dette fantastiske faktum. Mens beina går som trommestikker rundt på gangvegene ved skolen, triller pengene inn til TV-aksjonen.

Skolegang

– Hvem er det som får pengene da?

– Det er barn i andre land som ikke får gå på skole, forklarer de to andreklassingene. Og noen som går på skole har ikke pulter å sitte på. De sitter på trestubber. Når vi springer kan de få seg nye pulter. Og bøker. De har ikke det heller nemlig.

Hessa-elevene gjorde en flott innsats for årets TV-aksjon i går. Alle klassetrinn var med på skoleløpet, og med flagg og heiarop ble det skikkelig kjekt.

– Elevene skal løpe så mange runder de greier på ei viss tid. På forhånd har de gjort en avtale med noen som tar på seg å sponse hver runde med en valgfri sum, forteller Kristine Rogne som sammen med to kolleger har ansvaret for løpet.

Det er første gangen Hessa har skoleløp for TV-aksjonen, og denne gangen ble det veldig relevant for elevene.

– Årets aksjon går til UNICEF sitt arbeid med å gi utdanning til barn som lever i krig og konflikter. Den siste uka har dette vært tema på alle trinn. Det har nok gjort mye med motivasjonen. Her er det full innsats, slår Kristine Rogne fast.

Nabovarsel

Ettersom Hessa skole ikke har så mye uteområde å snakke om, gikk løpet på vegene i nabolaget. Femteklassingene var rundt med nabovarsel i går – noe som resulterte i at det ble flagget fra mange balkonger i startområdet. Stor stas selvsagt.

– Har dere satt dere noe mål for hvor mye dere skal løpe inn?

– Nei, vi vil ikke at dette skal være noen konkurranse, men allerede før løpet har det kommet inn 1.600 kroner på kontoen. Jeg tror Hessa skole kommer til å bidra med en skikkelig sum til årets aksjon, sier Kristine Rogne.