Ålesund har en rikholdig flora av tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke. Det viser årets oversikt fra Brønnøysundregistrene der det er hele 154 ulike livssynssamfunn med til sammen vel 4.000 medlemmer som bor i Ålesund. Hvert enkelt medlem utløser et kommunalt tilskudd på 610 kroner. Dette er det samme som blir betalt i tilskudd til medlemmer i Den norske kirke.

– For vårt vedkommende er tilskuddet til Den norske kirke i år på 29,9 millioner kroner, opplyser Øystein Slinning på økonomiavdelinga i Ålesund kommune.

Tilskuddet til medlemmer utenfor Den norske kirke blir på vel 2,5 millioner kroner.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Flest katolikker

Flest medlemmer utenfor Den norske kirke har Den katolske kirke i Midt-Norge. Trondheim stift har 1.125 medlemmer i Ålesund, og skal dermed ha et kommunalt tilskudd på nesten 700.000 kroner. Nå må imidlertid stiftet betale tilbake nesten en halv million kroner til Ålesund etter saka med medlemsjuks.

Humanetikere

Human Etisk Forbund, Pinsekirka Filadelfia på Moa og Ålesund Jamii islamske senter kommer etter den katolske kirke når det gjelder medlemstall med henholdsvis 445, 419 og 302 medlemmer. Det er for øvrig et tjuetalls ulike muslimske menigheter på tilskuddslista, men de fleste av dem har bare en eller to medlemmer.

Ett medlem i Bifrost

Det ser ut som Åsatroen ikke står særlig sterkt. Åsatrufellesskapet Bifrost har bare ett medlem i kommunen, mens Norsk spiritualistisk trossamfunn har tre.

Ellers har den svenske kirka 39 medlemmer, adventistene 25 og 48 tilhører den rumenske ortodokse menigheten.