Foto: Lars Inge Skrede

Amalie Sundnes (16), skoleelev, Ålesund

– Spillerne på laget må ta seg sammen og skjerpe seg litt.

– Jeg spiller selv håndball, og det hender jo at jeg eller laget mitt har en dårlig dag.

– Det er viktig å motivere hverandre til å være så bra som vi kan være. Det tror jeg kan hjelpe for å kunne snu motgang til medgang.

Foto: Lars Inge Skrede

Fahad Awil (21), skoleelev, Ålesund

– Man må tenke på trenerens rolle. Muligens kan det hjelpe å skifte treneren. I alle fall må man tenke på taktikken og det å prøve å spille bedre som et lag.

– Og så må spillerne motiveres slik at de skjønner at de spiller for hele Ålesund.

Foto: Lars Inge Skrede

Guillermo Ramos (48), renholder, Ålesund

– Alle spillerne må gjøre sitt beste. Man må se på hva hver enkelt spiller kan gjøre, hva deres rolle er. Og så er godt lagarbeid viktig.

– Du må ha tro på at lagkameraten din kan score mål, og sentre til ham hvis han er i en bedre posisjon. God ballrotasjon og ballkontroll er avgjørende i fotball.

Foto: Lars Inge Skrede

Ingrid Sæther (67), pensjonist, Trondheim

– Se til Rosenborg! Samhandling og det å gjøre hverandre bedre, er viktig i «Eggen-filosofien». Man må også ha tro på seg selv, ellers går det ikke.

– Ellers kan jeg bare råde AaFK til å stå på og gjøre så godt de kan. Jeg er selv Rosenborg-tilhenger, og vi vil helst ha med AaFK videre i Eliteserien.

Foto: Lars Inge Skrede

Håkon Stenseth (46), arbeider, Ålesund

– AaFK-spillerne må prøve å finne tilbake til det de gjorde da de lå på fjerdeplass og vant kamper. Da samspilte de godt og scoret på målsjansene.

– Ser du ei åpning og vet at du har et godt skudd, så skyt!

Foto: Lars Inge Skrede

Marita Lausund (61), pleier, Lepsøy

– De som står i ledelsen bak laget må fokusere på det positive, det som er bra i laget. Negativitet er smittsomt. Glem det som er dårlig. Ledelsen må bakke opp laget, og hver enkelt spiller.

– Da er det viktig at man også i ledelsen har rett mann på rett plass.

Foto: Lars Inge Skrede

Senada Pilav (57), renholder, Ålesund

– Jeg synes AaFK må velge ekte spillere til å spille på laget, ikke folk som bare er kjent. Jeg synes AaFK over tid har vært for lite flinke til å hente inn unge, lokale spillere.

– Laget trenger menn som først og fremst vil spille med hjertet, som gir av hjertet til byen sin.

Foto: Lars Inge Skrede

Leif Drønnen (74), pensjonist, Ålesund

– Det beste er å bruke det rette laget. Og få med ungguttene!

– Treneren er det ingen ting å si på. Det er ikke hans skyld at laget har falt fra fjerdeplass til nedrykksplass. Spillerne må blø for drakta, og vise helhjertet innsats.  Se bare på hva Tromsø klarte i siste kamp.

Foto: Lars Inge Skrede

Åshild Helseth (66), pensjonist, Ålesund

– Hva som skal til for at AaFK skal unngå nedrykk? Det første må jo være at de må begynne å vinne fotballkamper og ta poeng.

– Jeg vet ikke, men det virker som at de spiller som én og én og ikke som et lag. De må hjelpe hverandre ute på bana under kampene.

Foto: Lars Inge Skrede

Pia Øye (24), rådgiver, Ålesund

– Jeg vet ikke så mye om fotball, men å forbedre taktikken er alltid lurt.

– Så kan det hjelpe med et nytt perspektiv. At for eksempel spillerne kan få innta trenerrollen, og komme med nyttige innspill. Spillerne kjenner hverandre på en annen måte enn treneren gjør.

Foto: Lars Inge Skrede

Håvard Vartdal (17), skoleelev, Ålesund

– Det virker som at det er litt dårlig samhold i laget for tida. Få til et bra samhold, og gjør det gøy å spille fotball igjen.

– Et tips kan være at laget gjør noe sammen på fritida. For eksempel ha felles arrangement eller spille poker? Og med premier både til taperne og til vinnerne.