Bygge- og vedlikeholdssjef Per Olaf S. Brækkan hos fylkeskommunen er sterk i troen på at et nybygg til 100 millioner ved Borgund vgs. blir realisert.

Blant de dårligste

– Vi har vært grundig på å dokumentere bygnings- og arealbehov i hele fylkeskommunen. Brakkene til elektrofag på Borgund er blant de dårligste vi har, sier Brækkan.

Vil ha nybygg til 100 mill.

Mandag var det møte i plannemnda, som enstemmig gikk inn for å anbefale fylkesutvalget om å velge alternativ 2:

«Nybygg for 100 mill. Fortsatt bruk av Modulbygg utan funksjonsoppgradering. I dette alternativet vil det meste av arealbehovet for elektrofagavdelinga (2030-nivå) bli dekka gjennom nybygg. Alle skolen sine tilbod vil kunne få plass på tomta i eit samanhengande bygg og det vil vere nok restareal i modulbygget til å romme tal på elevplassar for 2040-nivå. Dette vil da krevje ombygging av Modulbygget etter 2030».

Elevtallet i 2030 er beregnet til 195, og 225 i 2040.

Tillatelsene er gått ut

Det er fylkesutvalget som skal vedta saken til slutt 20. november.

Elektrofag sine lokaler på Borgund er i svært dårlig forfatning.

– Elektrofag holder til i brakker hvor tillatelsene er utgått. Det er veldig dårlig standard på brakkene, sier Brækkan.

Han vil gjerne tilby tilfredsstillende lokaler og sier 75 mill. er i økonomiplanen.

– Så har brukerne på Borgund jobbet med romprogrammet, og man ser behovet for å investere 100 millioner, sier byggesjefen.

Ifølge Brækkan vil byggestarten trolig bli i 2019.

– Man må prøve å holde brakkene oppegående fram til nybygget er på plass. Antakelig skal nybygget være innflyttet i løpet av tre år, sier han.

Svært viktig

Rektor Jessie Strand Fagervoll er klar på at oppgraderingen er svært viktig. Sunnmørsposten skrev i 2013 at elektrofagene holdt til i delvis kondemneringsmodne brakker, som er svært trange og lite tilpasset undervisningen.

– Det å få oppgradert her er viktig av flere årsaker. Brakkene er ikke godkjent. Derfor handler dette om å ha et forsvarlig læringsmiljø for elevene, og et godt arbeidsmiljø for de ansatte. Samtidig er tilpassede bygg viktig for fagene en skal undervise i, sier Fagervoll.

Rektoren forteller at det har vært møte i arbeidsmiljøutvalget (AMU). AMU er enig i tilrådningen fra fylkesrådmannen.

Jessie Strand Fagervoll er rektor ved Borgund videregående skole. (Arkiv) Foto: STAALE WATTØ