– Det skal vi greie, sier Sindre Johannessen som er daglig leder i idrettslaget.

Behandler klager

Aksla IL har jobba lenge med planene for det nye anlegget, og nå er de nesten i havn. Alle kommunale godkjenninger er i boks, men fylkesmannen skal behandle klager fra naboer som handler om støy, lys og trafikk.

– Naboene som har klaget har heller ikke vært fornøyde med dialogen med idrettslaget. Etter at vi fikk grønt lys fra kommunen, har naboene fått førstehåndsinformasjon. Vi ønsker en god og åpen dialog om prosessen videre, og vil at prosjektet skal bli så bra som mulig for naboene, sier Johannessen.

Stor aktivitet

Aktiviteten er stor i Aksla IL med nesten 750 aktive medlemmer i håndball og fotball. Banekapasiteten er sprengt for lengst, og klubben har lenge vært nødt til å leie baner andre steder. Tilgangen til areal i Ratvika nokså begrensa, og stadionanlegget grenser opp til naturreservatet ved Ratvikvatnet. Dette er nå løst, og to av de tre banene på nye Ratvika stadion vil vende nord/sør mot øst/vest i dag.

– Anlegget bli tipp topp moderne med det aller siste av både kunstgress og lys, sier Johannessen. Lysanlegget vil også være etter dagens krav og redusere lysforurensinga som er en del av klagesakene.

Flere baner

Stadionanlegget vil bli større enn dagens anlegg og gi plass til én 11-bane og to sjuerbaner. I tillegg blir det nok areal til å sette opp treerbaner og ny tribune mot vest.

– Finansieringa av prosjektet er tredelt, sier Sindre Johannessen. En tredel er tippemidler som der vi har fått muntlig tilsagn om forhåndsgodkjenning. Så er det en tredel som skal skaffes til veie fra sponsorer, gaver, andelsbrev, kronerulling osv. Så er den siste biten egenkapital.

– Og dette skal dere greie?

– Det skal vi. Vi har allerede fått en rekke positive tilbakemeldinger fra mulige sponsorer, og det er mange som har sagt at de ser nytten av et nytt stadion. Vi håper jo at det vil resultere i kroner og øre til Ratvika stadion, sier Sindre Johannessen.

Det kanvære trangt om plassen på dagens Aksla-bane. Kapasiteten er for lengst sprengt. Foto: Foto: Aksla IL