– Ja, det må bli mulig å få tilrettelagt hvor en skal gifte seg, sier ordfører Jim Arve Røssevoll i Sula, idet kan nettopp kommer fra tinghuset i Ålesund. Der har han vært på kurs sammen med en rekke andre Sunnmørs-ordførere.

– Betyr det at om noen så ønsker å vie seg på Vardane, på toppen av Sulafjellet, så er det mulig?

– Ja, vi må jo prøve å legge til rette for det. Vi er jo på tilbudssida. Dette skal jo være en minnerik dag, og da må vi åpne for nye muligheter, sier Røssevoll. Han nevner også vatn i Sula som han tenker kan være idylliske steder for minnerike vielser.

– Det betyr ikke at vi vil være med på noe sirkus, men at det må gå an å gifte seg andre plasser enn på rådhuset. Dette blir spennende, sier Røssevoll med stor entusiasme.

– Hva lærte du på tinghuset i dag, da?

– Vi lærte litt om hvordan de gjør det på tinghuset, om attester og om rettslige og juridiske ting. Men det blir opp til ordføreren å legge sitt løp, sier han.

– Gleder du deg til å vie første par?

– Ja, det er jo en ærefull oppgave. Å gifte seg er jo noe av det største en gjør i livet.

I fjor var det tre par fra Sula som giftet seg på tinghuset. Men han håper nyordningen som blir innført over nyttår, der ordfører, varaordfører og eventuelt andre valgte representanter kan stå for vielsen, kan føre til at flere vil benytte seg av muligheten.

Sort kappesjokk

Røssevoll har dog fått seg et lite kappesjokk etter kurset på tinghuset.

– Ja, det må nå være noen som slår seg opp på salg av svarte kapper.

– Jaha?

– Ja, for vi bør ha slike svarte kapper, og de koster 5.000 kroner stykk, og 2.500 kroner for en protokoll. Det er noen som blir rike!

– Men det går kanskje an å kjøpe bare ei kappe, dele på den?

– Jeg kan vie i dress og ordførerkjede, eller i bunad, men andre kan ikke ha ordførerkjedet. Og man har jo ulik størrelse, så det holder kanskje ikke med bare én kappe, sier ordføreren ettertenksomt.

TILBUDSSIDEN: Sulaordfører Jim Arve Røssevoll vil være på tilbudssiden for vordende ektepar i kommunen. Foto: Nikolas B. Farstad