Det var faktisk bare Ingvill Aarseth og Peter Egil Aarseth som møtte til det tillyste "folkemøte om barnehageutbygging Ellingsøy og nye gatenavn" i klubbhuset på Nes tirsdag kveld.

- Det er skuffende. Hvor blir det av de kritiske røstene nå når de har muligheten til å snakke direkte med politikere og administrasjon, spør leder i Ellingsøy bydelsutvalg, Jack Narve Sæther om oppmøtet.

Les også: Forbanna og skuffa etter ny runde om barnehage

September 2017: Full splid om barnehagebygging

- Ny barnehage kommer

Kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal orienterte de fremmøtte om om situasjonen og planene fremover.

- I dag bor det 160 barn på Ellingsøy med barnehageplass i Ålesund kommune. Av disse har 32 barn ikke plass på Ellingsøy, mens 21 barn har barnehageplass i Giske kommune, opplyser Bjørn-Ivar Rødal.

Ifølge Rødal vil det bli bygget ny barnehage med kapasitet til 108 barn som skal stå ferdig seinest 1. august 2019. Barnehagen blir lokalisert i Stokke skolekrets og kommunen har tre-fire tomtealternativer, sier han uten å røpe nærmere lokasjon.

- Dagens barnehage på Stokke skal innlemmes i den nye barnehagen. Den har per i dag 16 plasser.

Fra før har Ellingsøy barnehage 83 plasser, mens Slotsvik barnehage har 29 plasser. Per i dag har Ellingsøy et behovsunderskudd på 52 barnehageplasser, men det er ventet befolkningsvekst i området.

Frustrerte innbyggere

Peter Egil Aarseth, en av to tilhørere, mener det har vært mye snakk og lite resultat i barnehagasaka.

- Det har blitt lovet ny barnehage i mange år. Sist med en dato i 2018. Nå er det forskøvet ett år igjen.

Kommunalsjef Rødal sier bystyret skal behandle saken i sitt møte neste torsdag.

- Og hva skjer videre, undrer Aarseth.

- Politikerne i Kultur- og oppvektsutvalget var i alle fall samstemte på at vi skal bygge en ny kommunal barnehage på Ellingsøy, sier kommunalsjefen.

Liten interesse?

Ingvill Aarseth er overrasket over at så få møtte til informasjonsmøtet.

- Det har vært godt annonsert. Jeg las om det på Facebook, men bestemte meg først i siste liten, sier hun.

Ingvill føler seg heller ikke trygg på at kommunen greier å bygge ny barnehage innenfor tidsfristen de selv har satt.

- Jeg er ikke beroliget. Jeg føler at jeg har hørt disse løftene før, sier hun.

Det er ikke første gang "folket" har uteblitt på Ellingsøy når offentlige etater og kommuneorgan inviterer til folkemøter. Da bydelsutvalget inviterte til informasjonsmøte om tunnelstengning i januar, møtte fire personer foruten bydelsutvalget og Statens vegvesen. Den ene hadde ansvar for å låse lokalet.

Peter Egil Aarseth (t.v) mener det har vært mye prat og lite resultat så langt i barnehagesaka på Ellingsøy. I bakgrunnen Ingvill Aarseth også er skeptisk til politikernes løfter. Foto: Stig Vågnes
Leder i Ellingsøy bydelsutvalg, Jack Narve Sæther (Ap). Foto: Stig Vågnes
Kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal sier den nye barnehagen med plass til inntil 108 barn vil ligge under Stokke skolekrets. Foto: Stig Vågnes
Ingvill Aarseth er skeptisk til Ålesund kommunes lovnader om at en ny barnehage skal stå ferdig på Ellingsøya innen 1. august 2019. Foto: Stig Vågnes