Da de fire partiene startet budsjettforhandlingen lå det på bordet krav fra KrF om 10 millioner kroner i prosjektmidler til nytt fengsel på Sunnmøre. Om disse millionene har overlevd uker med budsjettforhandlinger vil vi få svar på i løpet av kvelden.

Dette var kravene

For det var en lang liste med krav KrF og Venstre startet budsjettforhandlingene med. Til Møre og Romsdal var det ikke bare penger til fengsel. Det var 10 millioner til å starte arbeid med Gjøsund havn på Vigra, en million ekstra til Runde miljøsenter, to millioner til opera i Kristiansund og 700 000 kroner til jazzlinje ved Molde videregående skole.

Det som er temmelig sikkert er at alle disse ønskene ikke vil bli innfridd.

Siste budsjettmøte

I løpet av dagen har det vært omfattende møtevirksomhet. Klokka 16 i ettermiddag avsluttet KrF sitt andre gruppemøte for dagen. Nå skal de fleste interne avklaringene være ryddet av veien.

Nå har de fire partiene på borgerlig side møtes på nytt til det som kan bli høstens siste budsjettmøte.

– Tiden vil vise om vi blir enige, men det er mange gode saker som ligger på bordet og forhåpentligvis vil samtale resultere i en enighet i løpet av dagen, sa KrFs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad til pressen etter at partiets andre gruppemøte onsdag ble avsluttet klokken 16.

Han sier gruppa ga ham fullmakt til å inngå en avtale med sine kolleger i Venstre, Høyre og Frp. De fire forhandlerne og rådgiverne deres møttes i statsrådssalen klokken 16.15 til det som altså kan bli det siste forhandlingsmøtet på borgerlig side om neste års statsbudsjett.

Litt over klokka 17 i kveld ble det bekreftet at Venstre, KrF, Høyre og Frp er enige om neste års statsbudsjett.

Vi kommer med mer utover kvelden.