– Vi er i gang med å bygge den første av i alt tre nasjonale utstillinger – og da må vi holde stengt for å ta unna verste anleggsarbeidet, forklarer daglig leder Tor Erik Standal i en pressemelding.

–  Vi prøver å unngå mest mulig at akvarieopplevelsen blir forringet for publikum samtidig som vi må få utført nødvendig vedlikeholdsarbeid blant annet både i kafe og toalettområde.

Dykkernissen kommer sent

I romjula holder akvariet åpent som normalt til og med lille nyttårsaften. Der har Dykkernissen allerede gitt beskjed om at han kommer.

Da håper Standal på godt besøk.

–  Vi har jo blitt en møteplass i juleferien for både små og store. Det er alltid godt å komme seg litt ut fra julekakene og få rørt seg litt, og ikke minst møtes alle som er hjemme til jul, sier han.

«Gjesteabstinenser»

Standal synes det blir veldig rart å ha stengt så lenge.

– Vi kommer til å få «gjesteabstinenser», sier han.

– Desember er blitt «kosemåneden» med litt annet tempo og innhold enn hva man normalt forbinder med desember.  Fem uker uten gjester blir veldig rart.

Men vi tror at det vil bli verdt det når vi til sommeren åpner vår første nasjonale utstilling. For den blir bare råbra! Vi gleder oss allerede, sier Standal, som også ser fram til 2018 – da har Atlanterhavsparken 20 års jubileum.

– Dykkernissen kommer sent men godt, sier Tor Erik Standal. Foto: Atlanterhavsparken.