Hedret Folkene fra Redingsselskapet som ble tildelt medalje torsdag. Fra venstre: Personalkonsulent Kjerstin Bøysen, maskinsjef Ingi Weihe, maskinsjef Helge Reppe, personalkonsulent Lena Berggren, skipsfører Lars-Petter Helminsen, beredskapssjef Ronny Pedersen, styrmann Øyvind G. Sundquist, generalsekretær Rikke Lind og maskinsjef Jonas Dahlen.

Hedret Folkene fra Redingsselskapet som ble tildelt medalje torsdag. Fra venstre: Personalkonsulent Kjerstin Bøysen, maskinsjef Ingi Weihe, maskinsjef Helge Reppe, personalkonsulent Lena Berggren, skipsfører Lars-Petter Helminsen, beredskapssjef Ronny Pedersen, styrmann Øyvind G. Sundquist, generalsekretær Rikke Lind og maskinsjef Jonas Dahlen.

Ålesunder fikk medalje for redningsinnsats

En rekke politifolk, redningspersonell og andre er tildelt medalje for innsatsen i Middelhavet.

Torsdag ble Politiets medalje for internasjonal tjeneste delt ut til personer som har vært med å redde over 40.000 mennesker i Middelhavet.

Blant dem var Øyvind G. Sundquist fra Ålesund som var styrmann på RS «Peter Henry von Koss». Også mannskap fra fartøyene Siem Pilot og Olympic Commander fra Herøy ble tildelt medaljer.

Utdelingen ble gjort av assisterende politidirektør Håkon Skulstad i en høytidelig seremoni i Fanehallen på Akershus festning.

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet understreker hvor stor betydning utenlandsoppdraget har hatt for organisasjonen.

– I løpet av to år i Hellas reddet vi over 6 000 mennesker. Det bekrefter at Redningsselskapets innsats nytter. Jeg er stolt av jobben som mannskapet på redningsskøyta i Hellas utførte, og at innsatsen deres blir lagt merke til og satt pris på, sier Lind i en pressemelding.

Regjeringen vil stanse bidrag til operasjon i Middelhavet

I forslaget til statsbudsjett går regjeringen inn for å stanse bidraget til redningsoperasjonen Triton i Middelhavet, skriver VG.

Økt jakt på smuglere i Middelhavet

Rene politioppgaver preger redningsoperasjonene i Middelhavet i større grad enn tidligere. Noen smuglere tas, men tiltakene synes ikke å ha nevneverdig effekt.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

AaFK nærmer seg en løsning:

– Skal ha ny trener før nyttår

Siste jul i Volsdalstunet:

Historisk eiendom legges ut for salg

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.