Han mener det fortsatt er mulig å stoppe byggingen av nytt sjukehus på Hjelset, dersom det viser seg at helseforetaket ikke har økonomi til å gjennomføre utbyggingen.

– Etter min oppfatning har vi ikke passert «point of no return». Det må bli økonomien i helseforetaket som avgjør om det er mulig å realiserer det nye sjukehuset, sier Engeli Johansen.

Averøyingen er inne på Stortinget som vararepresentant for Sylvi Listhaug og sitter i helse- og omsorgskomiteen.

– En rekke andre helseforetak rundt i landet er i samme situasjonen som Møre og Romsdal. Det er ingen grunn til å tro at rammene fra staten vil bli økt, sier Engeli Johansen.

STOPP Frps medlem i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Jan Steinar Engeli Johansen, mener det fortsatt er mulig å stanse utbyggingen av nytt sjukehus på Hjelset. Foto: Kristin Svorte

Internt anliggende

Høyres Marianne Synnes fra Ålesund sitter også i helse- og omsorgskomiteen. Hun vil ikke ha noen mening om sjukehusøkonomien i hjemfylket, men følger nøye med på utviklingen.

– Angående innsparinger i Helse Møre og Romsdal så er det et internt anliggende i helseforetaket, og derved ikke noe jeg som stortingsrepresentant skal mene noe om, skrive Synnes i en sms til Sunnmørsposten.

– Vi skal nå om kort tid ha en gjennomgang av situasjonen rundt i de ulike helseforetakene. I den forbindelse vil jeg ta opp situasjonen i Møre og Romsdal, sier Engeli Johansen.

Kutte 600 mill.

I budsjettforslaget fra administrasjonen i helseforetaket er det lagt opp til kutt i størrelsesorden 200 millioner kroner neste år.

Dette kuttet er kun en forsmak på det som venter for de neste årene.

Frps medlem i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Jan Steinar Engeli Johansen, mener det fortsatt er mulig å stanse utbyggingen av nytt sjukehus på Hjelset. Foto: Kristin Svorte