Det kommer fram i et brev fra virksomhetsleder Oddvar Kongsvik i kommunes VAP-avdeling til rådmann Astrid Eidsvik.

I brevet heter det at det i utgangspunktet var satt av en million kroner til sprengning og utvidelse slik at det blir mulig for busser og større kjøretøy å kjøre ned til Fjellstua og rundt på østsiden av parkeringsplass. Prosjektet var forutsatt startet nå på slutten av 2017 for å kunne stå ferdig til sesongen 2018.

Badeland

- På denne bakgrunn kan det virke lite hensiktsmessig å bruke store midler på å etablere en rundkjøring som bare vil bli en helt midlertidig løsning når/hvis planen vedtas. Dette også vurdert ut fra de uttalelser som fremkom på møtet fra byggherre. Der det ble opplyst at heisprosjektet, dersom det ble godkjent, hadde høyeste prioritet og ville bli gjennomført som første del ved en opparbeidelsen av badeland, skriver Kongsvik.

Heller oppgradere veg

- Som et alternativ har VAP mulighet til å starte opprusting av vegen i motsatt ende, nedenfor Aksla stadion. Dette er det området som ut fra målinger har den dårligste bæreevnen på vegparsellen, og hvor det også er andre trafikale problemstillinger knyttet til sikt, kantstabilitet med mere. Dersom tildelte midler ikke brukes opp her, kan det fortsettes videre vestover med utbedring av registrerte problempunkter, skriver virksomhetslederen

Vil ha vakter