– Vi holder på å bygge om anlegget nå, slik at vi kan ta det i bruk i løpet av januar, sier Arnulf Haukeland til Sunnmørsposten.

Han er styreleder både i Rolf Olsen Eiendom AS, som har kjøpt bygget, og i Saltimport AS, som altså skal bruke bygget.

Begge selskapene, med hovedkontor i Bergen, har samme eiere.

– Det er jo et paradoks at stålets verste fiende nå skal inn i bygget, ler selgeren, Hans-Peter Kaaresen.

Han solgte for ei tid tilbake selskapet Staalgrossisten til selskapet Celsa. De holdt først til i de samme lokalene, men flytta ifølge Kaaresen etter hvert stålaktiviteten over til et nytt bygg på Flatholmen.

Fra Bergen

Dermed ble Staalgrossisten sitt bygg lagt ut for salg, og fant altså kjøpere i Bergen.

Prisen han fikk for bygget vil Kaaresen ikke ut med. Han legger til at det er eiendomsselskapet som eide bygget som nå er solgt til bergenserne.

Saltimport AS er ingen ny bekjentskap for Ålesund. De har nemlig allerede vært her i flere år, og hatt anlegget sitt i leide lokaler på Aspøya.

Nå skal de altså inn i egne lokaler. Det vil nok etter hvert også bety flere arbeidsplasser i Ålesund, varsler styreleder Arnulf Haukeland:

– En utvidelse av arbeidsstokken vil ikke skje med én gang. Men vi kommer relativt raskt til å bemanne opp bedrifta, sier Haukeland.

Saltimport AS ble etablert i 1915 av flere store sildesaltere på Vestlandet for å importere salt, hovedsakelig til eget forbruk. Det skriver de på hjemmesida si.

I åra etter 1915 vokste selskapet – og markedet. Både i volum og produktbredde er Saltimport i dag en av landets ledende saltimportører.

Middelhavet

Saltet importeres hovedsakelig fra Middelhavsområdet og land på kontinentet.

Saltimport opplyser at de leverer salt og saltrelaterte produkt til mange ulike kunder, blant annet vegvedlikehold, fiskeri, næringsmiddelindustrien, landbruk og offshore.

De legger til at Saltimport AS er en landsdekkende og effektiv importør av salt og saltrelaterte produkt med terminaler og lagre langs hele norskekysten.

Hans-Peter Kaaresen på sin side driver fortsatt HPT Trading og HPT Eiendom. Gjennom HPK Trading selger han fortsatt stål.