I virksomhet for veg, anlegg og park, vurdere de å sette opp fysiske hindringer for å stoppe ulovlig og uønska biltrafikk i den delen av Kongens gate som er regulert til gågate. Virksomhetsleder Oddvar Kongsvik mener at såkalte teleskop-pullerter kan bli aktuelt. Dette er et kostbart tiltak, men vil fungere godt, mener han.

Nyåpning i Kongens gate: Savai med nyåpning i Ålesund

Stilte spørsmål

Allerede i vår stilte Monica Molvær (H) og Sindre Nakken (Ap) spørsmål i formannskapet om hva som skal gjøres både med parkeringsforhold og ulovlig trafikk i gågata. I går fikk de svar, og rådmannen beklaget at spørsmålet hadde havna i glømmeboka hos administrasjonen.

I brevet fra Oddvar Kongsvik som rådmannen refererte i formannskapet, sier VAP-lederen at kommunen har registrert ulovlig kjøring og parkering i den delen av Kongens gate som er skilta som gågate.

Etter trafikkreglene er kjøring i gågata ikke tillatt unntatt for varelevering mellom 08.00 og 11.00. Forbudet gjelder også taxi.

Nødvendig trafikk

VAP ønsker også å redusere trafikken i gågata til det alle mest nødvendige som varetransport og teknisk service. Samtidig må det sjølsagt være plass for utrykningskjøretøy.

Når det gjelder den delen av gågata som er regulert til trafikk, mener VAP at dette fungerer godt og de har ingen planer om å tilbakeføre den strekninga til gågate.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side

Oddvar Kongsvik opplyser at tre såkalte teleskop-pullerter vil kosten rundt en halv million kroner, og dette ligger ikke inne i dagens budsjettrammer.

Sindre Nakken var glad for svaret, og han var også fornøyd med at kommunen faktisk erkjenner at kjøring i gågata er et problem.

Geir Stenseth (Frp) mente det burde holde hvis man satte opp et tydelig innkjøring forbudt-skilt.