(Romsdals budstikke) Pål Farstad ansettes som ny reiselivsdirektør i Visit Nordvest fra 1. januar. Det opplyste styreleder i selskapet, Lars Olav Hustad, under en pressekonferanse i Kristiansund klokka 11.30 onsdag formiddag.

– Bred erfaring

– Det var 35 søkere til stillingen, mange av dem godt kvalifiserte. Vi plukket ut fire kandidater til intervju, og landet da på Pål til slutt, forteller Hustad til Romsdals Budstikke.

– De fleste kjenner Pål Farstad som en politiker – har han relevant erfaring innen reiseliv?

– Han har ikke utdannelse innen reiseliv, men var blant annet saksordfører for Reiselivsmeldingen som ble vedtatt nå i år, han har bred erfaring fra Næringskomiteen og vet hvilke tema som er viktig for reiselivsbransjen. Han har også opparbeidet seg et stort nettverk, noe som gjør at han på mange måter kan være en døråpner for oss, sier Hustad, og føyer til at den nye reiselivsdirektøren også har gode lederegenskaper, er åpen og raus – og god til å lytte.

Både Nordmøre og Romsdal

Visit Nordvest har kontor både i Kristiansund og Molde, og Farstad vil ambulere mellom disse.

– Han bor i Kristiansund, så han blir kanskje mest her – det er ikke så viktig for meg. Mye av jobben blir uansett ute blant medlemmene, både de offentlige og private.

Visit Nordvest består både av private reiselivsvirksomheter og totalt 19 kommuner på Nordmøre og i Romsdal.

– Nå blir det viktig å komme i gang med den gode dialogen og markedsføre regionen vår. Den har et utrolig stort potensiale som ennå ikke er utnyttet, sier Hustad.

Tidligere reiselivsdirektør Roar Harsvik måtte gi seg i stillingen på grunn av sjukdom. Torunn Dyrkorn har vikariert i hans sjukefravær.

Saka blei først publisert på rbnett.no