Jotunheimen er en av stedene med moderat snøskredfare de neste dagene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Jotunheimen er en av stedene med moderat snøskredfare de neste dagene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Økt snøskredfare på Sunnmøre

Faren for snøskred har økt flere steder på Vestlandet, og faren er nå moderat eller betydelig i store deler av både Vestlandet og Nord-Norge.

På Sunnmøre økes faregraden for snøskred fra 2 til 3 fra torsdag til fredag. Tre er nest høyeste nivå.

– Krevende forhold i fjellet. Unngå bratte leområder med mye nysnø. Vær konservativ i vegvalgene når sikten er dårlig, er det generelle rådet fra varsom.no ved farenivå 3.

– Unngå bratte heng og terrengfeller under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk tegn, heter det videre.

Vestlandet

I Romsdal, Indre Sogn og Trollheimen er det varslet moderat fare for snøskred torsdag og fredag, mens faregraden heves fra nivå 2 til 3 lørdag, ifølge varsom.no. Nivå tre er det nest høyeste farenivået og betyr betydelig fare for snøskred.

Over store deler av Nord-Norge, fra Vest-Finnmark til Salten, er det moderat eller betydelig fare for snøskred. Det samme gjelder på Vestlandet, spesielt i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland.

I tillegg har store deler av Vestlandet blitt truffet av et uvær de siste dagene, som ifølge meteorologene kan utvikle seg til ekstremvær. Verst blir det nok en gang i Hordaland og Rogaland, men ifølge Meteorologisk institutt kan også Sogn og Fjordane og Sunnmøre bli truffet av et heftig uvær.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Leserinnlegg

«Det var ikke overgrepet som var jævligst. Det var tiden etterpå. Dagene etterpå var ekstremt slitsomme, og jeg husker nesten ingenting»

Jeg satt på bussen fra Molde, og tok en uformell og lett avgjørelse med å skrive et innlegg. Om hvorfor det er utrolig vanskelig å komme ut med «seksuelt overgrepsoffer» skrevet i panna, og fortelle sin #metoo-historie.

Ikea bekrefter Ålesund-planer

Men de sier ikke mer om når eller hva de skal bygge på Moa.