Hun tar over som rådmann i nye Ålesund når den kommunen offisielt etableres 01.01.2020.

Lønna for den nye rådmannstillingen blir 1,5 millioner kroner i året, viser arbeidsavtalen som Sunnmørsposten har fått innsyn i.

Dermed går Eidsvik opp i lønn med 115.000 kroner. Personalsjef Roar Reiten opplyser at Eidsvik sin lønn i nåværende stilling er 1.385.000 kroner fra 1. januar 2017.

Se også: Les flere saker fra Ålesund her

Eidsvik blir den øverste administrative lederen i nye Ålesund. Når Eidsvik går over i ny stilling, er det kommunalsjef Liv Stette som tar over som rådmann i nåværende Ålesund kommune. Stette er ansatt som rådmann fram til 31.12.2019.

12 måneder etterlønn

Arbeidskontrakten sikrer Eidsvik en etterlønn i 12 måneder dersom arbeidsforholdet avbrytes på kommunens initiativ, og avbruddet ikke skyldes forhold som gir rettslig grunnlag for oppsigelse eller avskjed.

I de første seks månedene skjer ingen avkorting mot annen lønnsinntekt. I de siste seks månedene skal lønna avkortes mot eventuell annen lønn. Alternativt har Eidsvik rett til å gå over i en retrettstilling som seniorrådgiver i nye Ålesund med 65 prosent lønn i forhold til lønna hun har på overgangstidspunktet.

Eidsvik kom til Ålesund kommune fra stillingen som direktør i Helse Møre og Romsdal. Da hun valgte å gå av på dagen i 2014, fikk hun med seg lønn i seks måneder uten arbeidsplikt og 12 måneders etterlønn – uten avkorting. Dermed fikk hun 2,5 millioner oppå råmannslønnen på 1,3 millioner kroner.

INTERAKTIV GRAFIKK: Helsetoppenes lønnsfest

Les sakene om bonusmillionene du ikke fikk vite om

Unntak fra overtidsregler

Rådmannen får ikke tillegg for overtid og ubekvem arbeidstid. Hun har normalarbeidstid og pauser i henhold til arbeidsmiljøloven, Hovedtariffavtalen og arbeidsplan. Bestemmelsene i arbeidsmiljølovens paragraf 10 om arbeidstid gjelder ikke, med unntak av § 10-2 første, andre og fjerde ledd.

Rådmannen får ti ekstra fridager per år som kompensasjon for merarbeid og møtevirksomhet utenfor vanlig arbeidstid.

Rådmannen får også dekket utgifter til mobiltelefon, bredbånd, PC og Ipad for hjemmekontor, to frie aviser og gratis parkeringsplass på rådhuset. Det kan avtales et fast beløp for kjøring av egen bil i den nye kommunen i stedet for reisegodtgjøring.

Arbeidsgiver for Eidsvik er fellesnemnda, og seinere kommunestyret eller politiske organ/ordfører (etter delegasjon). I tillegg til arbeidsavtalen skal det utarbeides en årlig lederavtale med fastsatte mål og resultatkrav, og det skal foretas en evaluering minst én gang i året, står det i kontrakten.

Kommunalsjef Liv Stette er ansatt som rådmann i Ålesund kommune i en tidsavgrenset periode fra 1.1.2018 til 31.12.2019. Foto: Staale Wattø