Vi har spurt en del kjente ansikter om deres syn på sparkingen av Trond Fredriksen som hovedtrener, og hvem de mener bør ta over.

Her er spørsmålene vi stilte:

1. Hva synes du om at AaFK sparket Trond Fredriksen som hovedtrener?

2. Hvem mener du AaFK bør ansette som ny trener?

Harald T. Nesvik:

Innledningsvis vil jeg presisere at min fotballfaglige bakgrunn er svært  begrenset utover det at jeg er en engasjert supporter som er glad i klubben( selv om jeg er Rollon gutt) og har kun spilt fotball i min ungdom.1. Det at Trond måtte slutte som hovedtrener har vel lagt i kortene relativt lenge basert på de meget svake resultatene siden slutten av juni. Fotballen baserer seg på resultater og disse påvirker igjen klubbens oppslutning og økonomi. Det er imidlertid viktig å påpeke at det her blir fullstendig feil å gi treneren all skyld. 2. Jeg har ingen forutsetning for å kunne gi en anbefaling om hvem som bør ansettes som trener. Jeg mener imidlertid det er viktig at man finner en meritert person som kan vise til gode resultater. Dette er viktig for å kunne tiltrekke seg nye spillere, som er helt nødvendig, for å kunne rykke rett opp igjen. Man er helt avhengig av å få tilbake den positive entusiasmen rundt klubben som man hadde tidligere. Her må styret gjøre en rask og god avklaring. Det må også på plass forsterkninger i stallen og orden i økonomien . Man kan ikke nok en gang utsette anskaffelse av nødvendige spillere til sommeren, men først må en ny trener på plassØnsker styret og klubben lykke til med jobben. Jeg skal uansett se kamper på Color Line også neste år.

Kjell Kjellen Bigseth:

1. Det var heilt feil å sparke Fredriksen. Aafk rykka ned og no kunne Fredriksen få ro til å bygge opp eit solid lag i 1. divisjon og rykke opp igjen med ny glød. Han kunne også få med meg som assistent. 2. Ny trenertrio bør bli Rekdal, Fredriksen og Kjell Kjellen Bigset. Då får vi ein «kald fesk», ein stabil ålesunder og ein utilregnelig Kjellen. Rett og slett eit Dream team.

Arill Riise:

1. Det var dessverre heilt nødvendig. Årsaka er haustsesongen. Du set ikkje din beste spelar på benken når laget er i krise slik Trond gjorde med Gyasi. Veit det var konflikter der, men det må du løyse opp i til lagets beste. Eg trur Trond kjem tilbake som trenar i eliteserien. Han er ein strålande fyr og det han har lært denne sesongen har gitt han ei uvurderleg  utdanning.

2. Eg håpar Aafk ser til utlandet. Det er ein grunn til at norske spelarar får treningssjokk når dei kjem til utanlandske ligaer slik Per Kristian Skjelbred gjorde då han kom til tysk bundesliga. Eg hugsar også då AZ Alkmaar spelte på Colorline . Sjølv om vi heilt overraskande vann den kampen var den fysiske forskjellen på våre og deira spelarar heilt enorm. Eg trur norske spelarar trenar altfor lite. Vi treng ein som har erfaring frå europeisk toppfotball, men medan vi ventar på han kan vi jo rappe Lars Arne Nilsen frå Brann. Han bur i Volda og må vere lei pendlinga?

Trine Klemetsen:

1. Nå må Aafk bare gjøre det de mener er best for raskest mulig opprykk, men det hadde smakt bedre om de, midt i sesongen, hentet inn krefter for å styrke Trond som har stått i det på en god måte med de knappe ressursene han har hatt tilgjengelig. Var oppgaven for stor for han, var det noe Aafk burde ha sett på et tidligere tidspunkt. Jeg håper Trond tar dette som ei solid erfaring og  satser videre.

2. Det har jeg ingen sterk mening om, men vi trenger noen som kan skape litt engasjement både på og utenfor banen.

Magne Fremmerlid:

1. Det var nok dessverre ikke mulig å la Trond fortsette nå. Nå må det startes helt på nytt. Prøve å bygge opp både laget og entusiasmen rundt Aafk hos publikum og ellers i byen og ellers på Sunnmøre.

2. Kjetil Rekdal må vel være rett mann til rett tid, selv om han nok er kontroversiell etter alt som skjedde sist.

Ørjan Liavåg:

1. Eg er ingen fotballekspert, men det er tydeleg at det er mykje som ikkje fungerer i klubben.Det virker dessutan som at klubbleiinga bevisst har sikta seg inn mot at AaFK skal ligge i det lavare sjiktet i Eliteserien, og då er det jo fort gjort å gleppe ned ein divisjon av og til. Å sparke trenaren blir mest ei symbolhandling.

2. Ivar Morten Normark.

Astrid Overaa:

1. Jeg er overhodet ikke interesert i fotball. Jeg syns at  det er blitt en idrett der man hele tiden leter etter den som gjør feil. Det er trist for de få gangene jeg har vært på kamp har det vært gøy når folk heier på hverandre istedenfor å lage heksejakt

2. Uten å ha greie på det i det hele tatt synes jeg Ivar Morten Normark hadde en egen måte å få folket med og ikke mot fotballen.

Eva Vinje Aurdal:

1. Trond er ein kjernekar. Det er trist at han blei sparka.

2. Veit ikkje. Men vedkomande må ha rette verdiar. Og sjølsagt gode referansar som trenar.

Andrè Nevstad:

1. Det er veldig trist, spesielt for Trond din del, men også for klubben sin del. Dette gjer nok vondt for mange. Eg kjenner Trond som ein hardtarbeidande kar og ein flott fyr, som garantert har gitt alt av seg sjølv for at AaFK og skulle lukkast. Slik var han som spelar og slik opplevde eg han også som trenar. Har stor respekt for det Trond har stått for og bidratt med i AaFK, det er ikkje lite! Sjølve beslutninga som klubben har landa på, er det heilt umulig for meg på utsida å meine noko om. Eg kjenner ikkje til det «indre liv» i AaFK og har dermed ikkje noko grunnlag til å meine noko om det.

2. Det er ikkje eg rett mann til å meine noko om.