Tirsdag 12. desember fikk politiet melding om flere pågående dørselgere på Vestnes som opptrådte skremmende og plagsomt. To av mennene som deltok i dørsalget er nå utvist for to år og er på veg ut av landet. De to er polske statsborgerne i 20-åra.

Dørselgerne skal ha ringt på dører både i Ålesund, Ørsta, Volda og Vestnes, for å selge julepynt.

Mennene vedtok forelegg for flere forhold av hensynsløs og skremmende atferd og overtredelse av markedsføringsloven for urimelig handelspraksis, opplyser politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Dørselgerne skal blant annet ha satt foten mellom dørkarm og dør og kommet inn i gangen, opplyser politiet.

Politiet understreker at de vil ha tips på telefon 02800 dersom dørselgere eller tiggere oppleves som aggressive i sin tilnærming eller på annen måte tar kontakt på en slik måte at det kjennes ubehagelig eller utrygt.

De legger til at det ikke er noe påfallende antall slike hendelser i politidistriktet.

– Det å ringe på, eller det å selge på døra er i utgangspunktet ikke forbudt, så folk må vurdere. Kjenner du ikke de som ringer på trenger du ikke åpne. Ingen skal kjenne seg presset til å kjøpe lodd, varer som bys fram eller å gi penger. Noen kan være mer pågående enn andre, og vi vet at dette kan kjennes vanskelig å handtere, sier lensmann Jan Magnar Sandvik i Vestnes lensmannsdistrikt i pressemeldingen.

Tips Sunnmørsposten: 95 400 400 || 95400400@smp.no