– Vi ble begge enige om at vi har mer fornuftige ting å bruke tidenpå enn dette, sier Anders Pedersen (74) til Dagens Næringsliv.

I fjor sommer solgte Pedersen Fjordlaks Aqua for en milliard kroner – til et selskap som eies 50 prosent av Hofseth International. Det tok ikke lang tid før det oppsto stridigheter om oppgjøret.

Ute Anders Pedersen. Foto: Staale Wattø

– Det var noen skattegreier knyttet til biomassen og et par mindreting. Det var vel i sum snakk om 20–25 millioner eller deromkring,og vi forsøkte å få en dialog for å fikse det. Men da var joallerede kjøpesummen betalt og Pedersen ville ikke betale noetilbake. Vi varslet dermed voldgift, sier Roger Hofseth (43) til DN.

– Så hadde vi samtidig inngått en avtale om å leie en brønnbåt avPedersen som vi vel kan si at vi valgte å følge veldig slavisk, sier Hofseth videre til avisa – dette endte med et søksmål imot.

Sist uke skulle tingretten behandle søksmålet. Da valgte de å inngå forlik både knytta til oppgjøret og brønnbåten. Ingen av dem vil si noe om innholdet i forliket, men avisa skriver at forliket innebærer at Hofseth nå har kjøpt brønnbåten fra Pedersen.