– Jeg opplever at vi har et eiendomsselskap med bra ledelse. Som faktisk tar det grepet det er å samle politikerne for å få signaler om hva de skal gjøre videre.

Det sier Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap). Bakgrunnen er det som omtales som et dialogmøte i rådhuset i Ålesund mandag. Temaet for møtet var badeland, eller nærmere bestemt om anbudsgrunnlaget for Øvre Utstillingsplass.

Eva Vinje Aurdal (Ap). Foto: Staale Wattø

– Dette med et badeland i Ålesund sentrum er jo ei sak som har rulla og gått i 10–15 år. Tilbake til før både daglig leder og styreleder i ÅKE var aktive, for å si det sånn. Samtidig er det mange av politikerne som har historikken inne, sier Vinje Aurdal. En annen som var på møtet var Hans Kjetil Knutsen fra Ålesundlista.

Hans Kjetil Knutsen (Ålesundslista). Foto: Staale Wattø

– Det er en vanskelig prosess, dette. Her har vi å gjøre med et salg med betingelser, samtidig som reguleringsforhold gjør at vi må holde tunga beint i munnen. Likevel opplever jeg at alle – uavhengig av parti, har et felles ønske om et badeland i Ålesund. Spørsmålet er bare til hvilken pris, og da snakker jeg ikke om kroner og øre. Her er det både jus, kommuneøkonomi og politiske ønsker i ei og samme kurv, sier han.

– ÅKE hadde behov for tydeligere politiske signaler – å få høre mer om hva vi ønsker. Det tror jeg de har fått. Nå er det deres jobb å trekke konklusjonen i form av et revidert tilbudsgrunnlag.

– Tror du de kommer opp med noe som vil resultere i at et badeland blir realisert?

– Ja.

Fortært noen kameler

Også Ålesund-ordføreren deler Knutsens oppfatning om et samstemt ønske om badeland.

– Heilt klart. Men det har det egentlig vært hele tida, selv om det historisk sett nok har vært fortært noen kameler undervegs.

– Eksempler?

– Tja. At vi vedtok å selge tomta for ei krone. Og det at utbyggerne kom tilbake og sa de måtte bygge leiligheter. Og så er det parkeringstunnelen – Aksla Parkering. Saka har hatt et langt løp, en lang historikk, men samstemtheten på tvers av politiske partier for at det skal bli badeland, den opplever jeg som heilt klar, sier hun.

Med unntak av MDG som på forhånd hadde signalisert at de ville sende innspill på e-post, var alle politiske parti representert. For utenom Vinje Aurdal og Hans Kjetil deltok etter det Sunnmørsposten har fått på det reine: Randi Asbjørnsen (Å), Øystein Tvedt (H), Geir Stenseth (Frp), Atle Istad (Frp), Rune Kleiven (SV), Tore Johan Øvstebø (KrF), Sindre Nakken (A), Alfhild A Bjørge (V), Kåre Hanken (Sp) og Kirsti Dale (U).

Fra ÅKE møtte styreleder Henriette Bryn, daglig leder Bjørnar Helland og Erik Dale Birkevold.

Ville ha innspill

– Det vi ønsket i dag var rett og slett å få innspill fra politikerne på hva de ser som viktig i denne saken, sier Bjørnar Helland i ÅKE, og legger til:

Bjørnar Helland leder Ålesund kommunale eiendom. Foto: Staale Wattø

– Salget var sist utlyst i 2007. Mye har endret seg siden den tid.

Han opplevde dialogmøtet med politikerne som konstruktivt.

– Nå skal vi vurdere om konkurranseutlysningen om salg av Øvre Utstillingsplass skal justeres på noen vis, sier Helland.