Mandag var det svært vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge, på Vestlandet og i Trøndelag på grunn av regn som frøs på bakken.

OBS-varselet gjelder for mandag og tidlig på tirsdag, på grunn av regn som fryser på bakken.

Kuling

Mandag kveld er det også meldt om kuling og økning til sør til sørvest sterk kuling med opptil 20 m/s for Måløy til Svinøy, og tirsdag periodevis liten storm med 22 m/s. Sjøen bygger seg opp og det kan være farlig å være ute i småbåt, heter det.

Snøskredfare på Sunnmøre

Samtidig meldes det om økt snøskredfare flere steder. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om betydelig snøskredfare tirsdag flere steder i landet, blant annet på Sunnmøre, Indre Sogn og Indre Fjordane.

I tillegg har direktoratet sendt ut varsel om moderat fare for snøskred i Trollheimen, Romsdal, Jotunheimen, Voss og Hardanger på tirsdag.

Flom- og jordskredvarsel i Nordland

NVE har i tillegg sendt ut flom- og jordskredvarsel på gult nivå 2 – det laveste varslingsnivået – i deler av Nordland.

Kombinasjonen av mye regn og snøsmelting vil gi økende vannføring i små og middels store vassdrag fra tirsdag kveld, ifølge direktoratet. Ytre strøk er mest utsatt.

NVE oppfordrer folk til å fjerne snø, is, sedimenter, søppel, kvist og løv fra vannveier og avløpsrør, og folk blir bedt om å holde seg unna elver og bekker med stor vannføring.