Ønsker nye medlemmer velkommen til selskapsklubben

Flamingoene har fortsatt fart i dansefoten

– Hvor ville dere ha gått for å danse i Ålesund?

Danseglede: Dansen er det aller viktigste for medlemmene i Flamingo Selskapsklubb, og det ryktes at det er medlemmer som er så ivrige på golvet at de har med seg skjorteskift. Foto: Belinda Strømmen.Foto: Privat

Vi synes det er viktig at det skal være litt stil med fint dekka bord og god mat

Ole Strømmen

Leder: «Travolta-mooven» sitter fortsatt hos Flamingo-sjefen, Ole Strømmen. Foto: Staale WattøFoto: Staale Wattø

God mat: Hjemmelaga mat og pent dekka bord er en viktig del av en kveld i Flamingo selskapsklubb. Her er det Rolf Albertsen fra Skodje som forsyner seg. Foto: Belinda StrømmenFoto: Privat

Musikk: Levende musikk er et ufravikelig krav på klubbkveldene i lokalene til Ivar Aasen i Ålesund.Foto: Privat

Nyheter

Ole Strømmen stiller spørsmålet til Sunnmørspostens to seniorer der i hvert fall den ene var fast inventar på Stjernesalen i hin hårde dager. Men i dag? Sannelig om vi vet.

Jubilerer

Ole Strømmen har imidlertid løsninga for alle som har lyst til å slippe dansefoten løs i trivelig selskap. Han har nemlig tatt over ledelsen i hederskronte Flamingo selskapsklubb som faktisk kan feire 35-årsjubileum i år.

– Kona og jeg ble med i klubben fordi vi er veldig glade i å danse. Men hvor skulle vi gå for å danse til skikkelig musikk? Det er jammen ikke så mange muligheter, slår Strømmen fast.

Sosialt

Mange har sikkert sett den vesle annonsen med flamingoen som forkynner at det er tid for treff

– Vi har ambisjoner om å møtes seks-sju ganger i året i tillegg til juleselskap og en årlig utflukt. Nå vil vi gjerne at flere skal få øynene opp for at dette er en veldig trivelig og sosial gjeng å være sammen med, sier Ole Strømmen.

Både han og kona Nina Pedersen sier at klubben først og fremst er for folk som er glade i å danse, men det er også en sosial arena som mange setter pris på.

– Og man trenger ikke å være noen danseløve for å være med. Her er vi både enslige og par, og medlemmene kommer både fra Ålesund og kommunene rundt.

Klubbkveldene starter alltid med full middag laget av to kokker som kan sine saker.

– Her er alt laga fra grunnen av og bordene er dekka med hvite duker, lys og blomster. Stil har vært et varemerke for Flamingoklubben. Så blir det dans til levende musikk bare avbrutt av dessert, kaker og kaffe. Vi holder det gående til rundt klokka ett.

Syttiåra

I Flamingoklubben er medlemmene voksne folk der flere har vært med i mange år.

– Du er like velkommen om du er førti eller hundre, sier Ole som husker godt da han og Nina møtte opp for første gang.

– Det var omtrent som første skoledag i ei ny klasse, men det gikk ikke mange minuttene før vi var en del av «familien». Siden har vi vært der. Og det er en veldig god stemning på klubbkveldene våre der folk også setter pris på å prate med hverandre mellom slagene på dansegolvet.

Selv liker Strømmen best å svinge seg til musikken fra seksti- og syttiåra, og demonstrerer at «Travolta-mooven» fortsatt sitter som den skal. Roy Orbison og Creedence er også blant favorittene, men han forsikrer at det spilles alle typer musikk på klubbkveldene.

– Vi har alltid levende musikk, og folk kommer med mange ønsker. Gammaldans hører også med.

Og apropos musikk. Ole forteller om den gangen klubben skulle på sin årlige utflukt til et hotell i nabofylket.

– Mannen som spilte hadde fått beskjed om at det kom en «gjeng pensjonister» fra Ålesund. Så da vi dukka opp satt han der og spilte noen trøtte greier som ingen av oss likte i hvert fall. Vi tok vi en prat med mannen og fortalte hva Flamingoene gjerne ville danse til, og da skal jeg si det var en glad musiker som straks la om repertoaret til det han likte best også. Vi har forresten invitert han til Ålesund for å spille på den første klubbkvelden over nyttår. Det gleder både han og vi oss til, ler Ole Strømmen.