Meteorologisk institutt har gått ut med ekstremvarsel for Møre og Romsdal,Trøndelag og Helgeland. Det har blitt varslet vindkast opp i 35 til 45 meter i sekundet inn over land. Kombinert med snø kan dette gi vanskelige kjøreforhold.

Les også: Ekstremværet Cora på vei

Sunnmørsposten har vært i kontakt med statsmeteorolog Kristin Seter ved 18.45-tiden lørdag kveld.

– Nå ser det ut til at uværet vil gå litt lenger nord enn først antatt. For Sunnmøre sin del vil det si at det blir litt mindre vind enn tidligere meldt. Vinden fra sørvest blir kraftigst, og denne slår inn tidlig søndag morgen eller seint i natt, forteller Seter.

Hun mener det vil øke på til sørvestlig full storm utsatte steder.

Mulig sterk storm

– Det kan så vidt komme opp i sterk storm tidlig søndag morgen, før vinden dreier vest og nordvest. Da ser det ut til å minke til sterk kuling, sier Seter.

De siste prognosene er så sikre at Seter ikke tror vi vil få store overraskelser nå.

– Opprinnelig så det ut til at nordvesten skulle bli like kraftig som sørvesten, forklarer hun.

Det er Trøndelag og særlig Fosen-området som får det verste været. Her kan det bli snakk om orkan på kysten.

– Vi vurderer fortløpende om det er aktuelt å nedjusteret ekstremvarselet for Møre og Romsdal. Om lavtrykket skulle gå lenger sør treffer det plutselig Nordmøre, så foreløpig er Møre og Romsdal med. Men Trøndelag får kraftigst vind, oppsummerer Seter.

Her kan du lese om Beaufortskalaen med vindens virkning på land.

Advarer

Møre og Romsdal 110-sentral oppfordrer lørdag kveld folk til å ta en ekstra runde rundt huset for å plukke inn akebrett, snøskuffer og lignende.

– Litt kjedelig hvis du må kjøpe nye vinduer til naboen. Har du båt kan det være lurt å ta en kontroll på fortøyningene, skriver de på Twitter.

Også flere andre nødetater har anmodet om at folk forbereder seg på uværet.

Fylkesvei 655 Norangsdalen stenges klokka 22 på grunn av det ventede uværet. Ny vurdering søndag når uværet har passert, melder Vegtrafikksentralen lørdag kveld.