Det er også navnet på den tyske kokkens nye konsept i Ålesund, i lokalene til tidligere Baker Molnes på Borgundvegen. I fem år har Dierk Kiefer dyrket hobbyen og lidenskapen for ekte iskrem og sorbet, men nå ønsker han å gjøre det til et levebrød.

– Jeg jobbet meg langsomt frem for å forstå gelato. Nå føler jeg meg så klar og sikker på produktet mitt at jeg kan vise meg frem for markedet - og endelig komme å tilby noe.

Han har utsalg av iskremen i Borgundvegen hver torsdag - men sier at det blir nok mer etter hvert.

– Etter hvert ønsker jeg meg kanskje egne lokaler, men jeg vil se på hva som vil være det beste for driften videre.

Mango og jordbær

– Velkommen, velkommen! sier Kiefer idet det kommer nye ansikter inn til utsalgsstedet.

De som vil får smake hans mango og jordbærsorbet, og idet Joakim (2) og Emma (4) Løvoll får isbegeret i hånda blir det stille.

– Vi har smakt på isen før, og synes den er veldig god. Derfor tok vi turen hit i dag, sier Øystein Løvoll.

Inne i fryseskapet er det iskrem i alle slags smaker. Sjokolade, saltet karamell, rabarbra, marsipan, nougat - og mye mer. Menyen er inndelt i kategoriene iskrem, sorbet og vegansk iskrem.

Erfaren kokk

Kiefer har lang fartstid som kokk i Ålesund. Han var i sin tid med på å starte opp Lyspunktet Cafe, og har vært ansvarlig for meny og kjøkken der i mange år. Men i 2015 tok han utdanning innen iskrem ved Carpigiani Gelato University - og det inspirerte ham.

– Hva fascinerer deg med akkurat iskrem?

– Som tysker vokste jeg opp med ekte italienske iskrembarer like i nærheten. Men her i Ålesund finnes det ikke det ikke den type iskrem som er virkelig god. Jeg vil tilby noe mer.

Lager all isen selv

I tillegg er til det nystartede foretaket er han ferskvaresjef.

– Jeg ser også på muligheten for iskremcatering på for eksempel brudekjolemesser.

Nå er det Kiefer som står for lagingen av all isen selv. Men om driften utvider seg, blir han kanskje nødt til å lære opp flere iskokker. Gelato er mer kompakt enn vanlig iskrem, og er mindre luftig. Det kan være krevende å lage.

– Jeg trenger folk med gnist og som har interesse for smakene i isen. Ikke bare en vanlig kokk. De må brenne for iskrem.