– Beskjeden vi fikk var at en gutt hadde varsla dem om at en person gikk rundt med kniv på senteret. Ifølge vekterne skal det ha vært flere gutter sammen med han som meldte fra, og informasjonen vi fikk var at disse skal ha blitt trua. Den aktuelle personen skal også ha skrytt av at han hadde kniv, sier han.

Med bakgrunn i varselet sendte politiet to patruljer til stedet.

– Betjentene fikk ikke snakka med han som varsla, og det blei heller ikke funnet noen kniv. Vi anser saka som avslutta, sier han.

Samtidig som politiet uttrykker forståelse for at det å bli ransaka kan være ubehagelig, peker både Mork, men også Renate Grande Skodje, seksjonsleder orden ved Ålesund politistasjon, på alvoret i saka. Begge er forelagt kritikken fra Silas Massa Vasstrand.

– Ut fra sakens art ble det vurdert som viktig å få ei rask avklaring på situasjonen, for å avverge en eventuelt farlig situasjon. Dette innebar å avkrefte/bekrefte om vedkommende var den som ble utpekt som gjerningsperson. Politiet vil i slike situasjoner ha anledning til å anholde personer og visitere dem for å avdekke om det er grunnlag for mistanke, skriver Skodje i en uttalelse.

– Vi setter stor pris på samarbeidet Vasstrand utviste i dette tilfellet, noe som gjorde at han raskt kunne sjekkes ut av saka. Det at han har opplevd hendelsen som ubehagelig er likevel forståelig all den tid det skjer i det offentlige rom. Vi har tatt kontakt med han for å ivareta god dialog og felles forståelse for situasjonen, heter det videre.