Boligprosjektet Fri Sikt på Volsdalsneset i Ålesund har solgt for over 150 millioner kroner i desember, går det fram av ei pressemelding.

- En positiv overraskelse, og et signal om at det fortsatt er drag i markedet, sier administrerende direktør Ingerid Ulstein i Ulsmo AS - og sikter til at det i løpet av høsten har vært snakka og diskutert mye rundt fallende boligpriser og tregere boligmarked.

Det blei åpna for å forhåndsreservere leiligheter i det som er 1. byggetrinn, 30. august i fjor, og allerede ei knapp uke etterpå skreiv Sunnmørsposten at 48 av de 65 leilighetene var forhåndsreservert.

- Men reservasjonen var ikke bindende, og sjøl om den ga oss en god peikepinn på interessa, vet vi av erfaring at det langt fra er alle som går videre til å kjøpe, sier Ulstein.

41 prosent av 1. trinn solgt

Prospektet var klart i begynnelsen av desember, og etter dette har det altså strømma på med kjøpere.

- 41 prosent av første byggetrinn ble solgt, og det i den måneden alle har det travelt med juleforberedelser, julebord og juleavslutninger. Salget i desember var dessuten forbeholdt interessenter som valgte nettopp å forhåndsreservere. Det offisielle salget starter 18. januar, sier Ulstein.

- I første byggetrinn koster halvparten av leilighetene under fem millioner kroner, og salget så langt viser at det er solgt like mange leiligheter over fem millioner kroner, legger hun til.

150 leiligheter totalt

Før bygginga av første trinn starter skal en opp i 60 prosent solgt.

Fri Sikt-prosjektet omfatter bygging av i alt 150 leiligheter. Det er to byggetrinn og leilighetene er fordelt på seks hus der antallet etasjer varierer fra fire til fjorten. Det mye omtalte høyhuset kommer i 2. trinn.