Da kan det bli store endringer i styret. Sunnmørsposten får bekreftet at Ola Strand og Vigdis Harsvik blir byttet ut. I tillegg kan flere bli byttet ut, ifølge våre kilder.

Også Trønder-Avisa har opplyst fra flere kilder som er tett på prosessen at Strand og flere andre styremedlemmer går av.

– Jeg må vise til HOD (Helse- og omsorgsdepartementet) når det gjelder innholdet i foretaksmøtet i morgen. Jeg er tilgjengelig etter foretaksmøtet for eventuelle spørsmål, skriver Strand til Trønder-Avisa mandag.

Helsedepartementet opplyser at det skal holdes to foretaksmøter i Helse Midt-Norge tirsdag, skriver avisa. På det første, klokka 9.30, skal departementet utnevne et nytt styre. På det andre får nystyret sitt offisielle oppdrag.

Strand tok over som styreleder i Helse Midt i 2014.

Store utskiftninger i Helse Midt-styret

Trønder-Avisa får som Sunnmørsposten også bekreftet at styremedlem Vigdis Harsvik slutter.

– Det stemmer. Jeg ga tidlig beskjed om at jeg ønsker avløsning i styret. Begrunnelsen er økt arbeidsmengde etter at jeg fikk ansvar for Innovasjon Norge i hele Trøndelag, og det faktum at jeg har sittet i tre perioder, det vil si seks år, skriver Harsvik i en tekstmelding i en tekstmelding til avisa.

I tillegg gir styremedlem Tore Kristiansen seg, ifølge Trønder-Avisa.

– Etter seks år er det greit med nye krefter i et krevende styrearbeid, sier Kristiansen, som nylig har blitt heltidspolitiker for Frp i Trøndelag fylkeskommune til Trønder-Avisa.

Les flere saker om Helse Midt-Norge her.