– Jeg har vært med på mye, men aldri opplevd en slik intensitet i en sak som det som skjedde under sjukehusstriden i Møre og Romsdal, sier Ola Strand.

Strand skal til USA

Etter fire år som styreleder i Helse Midt ba han helseminister Bent Høie om avløsning. Nå går han til ny jobb i et teknologiselskap i California.

– Saken om lokalisering av den nye sjukehuset var helt ekstremt følsom. Ikke tvil om at folk er veldig engasjert i spørsmål som dreier seg om helse, konstaterer Strand.

– Sett i ettertid. Er det noe du burde gjort annerledes?

– Vanskelig å si. Jeg kunne tenkt meg en roligere beslutningsprosess med mer samling rundt argumenten for valget som ble tatt, sier Strand.

Eidsviks avgang ga mer temperatur for Helse Midt

– Hvilken betydning hadde det at daværende direktør i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, gikk av i protest?

– Det er ikke tvil om at det førte til enda mer temperatur inn i prosessen, konstaterer Strand.

Som er fornøyd med at en fikk landet en beslutning og at byggingen av nytt sjukehus nå er i gang.

– Det at vi fikk vedtatt bygging av nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal er den klart viktigste saken i mine fire år som styreleder, sier Strand.

Som erkjenner at det var en stor overgang for han å måtte forholde seg til åpne styremøter.

– Ja, det var en stor overgang. Det er veldig annerledes å drive styrearbeid under helseforetaksloven en ellers i næringslivet.

Lukking av styremøter i helseforetaket

– Du har fått kritikk for å lukke flere av styremøtene?

– Jeg mener det er fullt mulig å drive godt styrearbeid under helseforetaksloven, men da må en også bruke de bestemmelsene loven gir for å lukke møtene når det er nødvendig, sier Strand.

Les flere saker om Helse Midt-Norge her