ROMSDAL (Rbnett): Straffesaka mot en idrettstrener i midten av 40-åra tok en ny vending da den startet i Romsdal tingrett torsdag.

I løpet av politietterforskningen har mannen ikke erkjent straffeskyld, men da tiltalen ble opplest i retten torsdag morgen, svarte han ja på alle tiltalepunkter.

Dermed vil bevisførselen som legges fram i retten bli begrenset litt.

Jenta i tilleggstiltalen, som først kom inn i saken som vitne og siden ble en fornærmet, slapp å reise til Molde for å vitne. Hennes politiforklaring blir derfor lest opp i retten.

Utnyttet stilling

Treneren er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling som trener for ei tenåringsjente til å skaffe seg seksuell omgang med henne flere ganger i åra fra 2012 til 2014.

Han er i tillegg tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, siden jenta bare var 15 år da det startet.

- Jeg ser at det er galt, og jeg har lagt meg flat, sa mannen i retten.

Begge jentene ble kjent med treneren i romsdalsklubben de trente i.

Ny jente dukket opp

Saka var først berammet i Romsdal tingrett i september i fjor, men undervegs i etterforskningen av det første forholdet kom politiet over en fornærmet til, også dette ei 15 år gammel jente på gjerningstidspunktet i 2005.

– Saka ble derfor utsatt til januar, forteller politiadvokat Inger Myklebust Ferstad, som er aktor i saka, til Romsdals Budstikke.

Denne tilleggstiltalen omhandler flere tilfeller av seksuell omgang med en mindreårig i 2005.

Saka går i Romsdal tingrett 18. og 19. januar.

Mannen forsvares av advokat Håkon Sætre Rasmussen, og de to fornærmete har fått oppnevnt bistandsadvokatene Mads Lind Jenset og Øyvind Panzer Iversen.

Aktor Myklebust Ferstad vil i saka legge ned påstand om at mannen fradømmes retten til å være trener for barn og unge under 18 år i flere år, maksimalt fem år.

Denne saka ble først publisert på Rbnett