(Romsdals Budstikke) ROMSDAL: ROMSDAL: Treneren, som er i midten av 40-åra, sto i Romsdal tingrett tiltalt for å ha hatt seskuell omgang med to kvinner, som begge den gang var 15 år. Påtalemyndighetene mente også at mannen hadde misbrukt sin stilling som trener for å skaffe seg sex. Under behandlingen av saka i tingretten torsdag sa mannen seg skylding på samtlige tiltalepunkter.

- Jeg ser at det er galt, og jeg har lagt meg flat, sa mannen i retten torsdag.

Dømt

Romsdal tingrett var ikke i tvil i sin vurdering. Retten fant det bevist at mannen hadde hatt seksuell omgang med begge to jentene mens de var under 16 år.

For én av de to jentene skal det ha skjedd første gang våren 2005. Dette skal ha blitt gjentatt flere ganger fram til november samme år.

Dro på idrettsarrangement

Det neste punktet mannen var tiltalt for skal ha skjedd første gang i 2012, i forbindelse med en tur til et idrettsarrangement i en annen by. Her ble han dømt for seksuell omgang med den andre jenta. Retten slo også fast at det skjedde flere ganger i åra senere fram til 2014, blant annet i treningslokalene.

Retten var heller ikke i tvil om at mannen hadde utnyttet sin stilling, og det tillitsforholdet han hadde ovenfor jenta som trener.

Ett år fengsel

Retten dømte mannen til ett års fengsel, hvorav seks måneder blir gjort betinget med en prøvetid på to år. To dager ble trukket fra på grunn av at mannen satt i varetekt. Videre må han betale 120.000 kroner i erstatning til en av de fornærmede og mister retten til å være trener i tre år.

Saka blei først publisert i Romsdals budstikke.