Som barn kunne ikke en forvente at de skjønte hva jeg utsatte dem for. Jeg ønsker at de som ofre skal forstå at skylden ligger hos meg. Selv om de kanskje har skyldfølelse eller skam, så håper jeg at det hjelper dem at jeg påtar meg  all skyld. De fortjener oppreisning og erstatning, fortsetter han.

- Jeg er sjokkert over hvordan jeg har ordlagt meg og hva jeg har gjort. Retten kommer til å få høre sjuke og fornedrende ting som jeg har sagt til disse jentene. Jeg kan ikke forstå hvordan jeg har kunnet gjøre dette. Jeg står for det jeg har gjort, men håper dere skjønner at jeg ikke er slik i dag.

- Bitter på politiet

Mannen er i dag uføretrygdet og sier saken har vært en stor belastning. Han mener han har fått traumer som følge av varetektsfengslingen.

- Jeg har et sterkt ønske om å bli ferdig med denne saken. Jeg er ganske bitter på politi og påtalemyndighet som ikke har klart å bli ferdig med denne saken. Dette har også gått ut over de fornærmede, sier han om at det har gått fire år fra pågripelse til rettssaken.

- Jeg har prøvd å forstå hva jeg har gjort. Jeg har frivillig gått til behandling for å skjønne hva jeg har utsatt disse jentene og deres pårørende for.

Han forteller om flere selvmordsforsøk.

- Jeg har vært tvangsinnlagt flere ganger, seinerst for ei uke siden. Jeg skylder de fornærmede å ta et skikkelig oppgjør med det jeg har gjort. Samtidig kan jeg ikke forstå hvordan politiet kan forsvare en slik tidsbruk.

Mobbet i barndommen

- Jeg var utsatt for ekstrem mobbing i barndommen. Jeg var involvert i slossing hver dag. Jeg gikk med kniv for å beskytte meg. Vi flyttet 25 ganger i løpet av oppveksten, forteller han.

- Dette kan være en forklaring, men det finnes ikke en unnskydning for det jeg har gjort., sier han.

- Kanskje jeg søkte makt. Å få makt over andre. Jeg har snakket mye med min behandler om dette. Han mener dette var mer søken etter makt enn en legning. Jeg har ikke hatt slike tanker etter pågripelsen.

- Trengte hjelp

Han sier at han skjønte at det han gjorde var galt, og at han trengte hjelp.

- Før jeg ble pågrepet gjorde jeg et oppgjør med meg selv. Jeg slettet Skype-kontoen og oppsøkte hjelp hos fastlege.

Kort tid etter ble han pågrepet.

- Jeg tilsto allerede i første avhør. Jeg hadde et sammenbrudd, men forklarte meg så godt jeg kunne i de videre avhørene. Jeg vil igjen beklage det jeg har gjort, sier han.

Pedofil, eller ikke?

Aktor Cathrin Remøy spør mannen om hans seksuelle legning.

- Da jeg ble pågrepet lurte jeg på om jeg hadde pedofil legning, men både jeg og min behandler kom fram til at jeg ikke er pedofil. I dag har jeg en heterofil legning med fokus på kvinner på min egen alder, svarer tiltalte.

- Hvorfor handlet du som du gjorde?

- Jeg tror jeg var forvirret.

- I Skype-loggen skriver du at du er pedofil. Var det fordi du tenkte at du var det?

- Det var mer for å få en reaksjon hos dem jeg snakket med. Jeg brukte forskjellige navn.

Begynte tidlig

Aktor viser så retten utdrag fra tekstsamtaler mannen hadde med yngre jenter tilbake i 2009. Her utga han seg for å være en "snill mann på 55" som tilbød jenter 500 kroner i kontantkort for upassende bilder.

- Fikk du respons ved å utgi deg for å være en eldre mann, og hva var målet?

- Det var vel en virkelighetsflukt, dessverre.

- Har det vært en besettelse?

- Ja, kanskje på den måten at jeg flyktet lenger vekk fra virkeligheten. Dette kom som et sjokk på min daværende kone. Hun merket ikke at jeg brukte mye tid på nettet, sier mannen.

Massivt beslag

Ifølge politiets dokumenter hadde mannen over 600 Skype-kontakter og de har identifisert over 500.000 meldinger.

- Du chattet med mange jenter samtidig?

- Ja, jeg var hyggelig og greie. Brukte deres umodenhet og etter hvert gikk jeg inn på mer seksuelle temaer.

- Du utga deg også for å være en barnevernsgutt. Hvorfor?

- Jeg kjente litt til barnevernet. Jeg løy om overgrep i familien for å få sympati.

Chattesider

Han forteller at han møtte jentene på chattesider.

- Det var mest chat.no og Dagbladets chat som ble lagt ned. Så var jeg en del på noe som het Eros. Der var det mer rollespill. Jeg brukte mye Msn Messenger før jeg gikk over til Skype.

Så stjal du identiteten til en annen gutt?

- Ja, det gjorde det lettere å få kontakt med unge jenter. Det gikk mye i seksuelle samtaler og en del bilder ble utvekslet.

- Du snakket med jentene om detaljerte overgrep som enten du har begått elller kompiser har begått?

- Det var fantasi for å gjøre ting mer spennende. Jeg fikk seksuell tilfredsstillelse av å snakke om det. I kontakt med disse jentene følte jeg en kontroll. En kontroll jeg ikke hadde i det virkelige liv. Nå i ettertid ser jeg at jeg oppførte meg forkastelig.