19. februar oppnevnes et nytt styre for Helse Møre og Romsdal i et foretaksmøte. De som blir valgt blir sittende i to år.

Styreleder Stein Kinserdal står på valg. Det samme gjør nestleder Petter Bjørdal, Svein Anders Grimstad og Kirsti Slotsvik.

Gunn Fredriksen, som er direktør for eierstyring i Helse Midt, fortsetter i styret i Helse Møre og Romsdal, opplyser Tidens Krav (+).

Styreleder Stein Kinserdal i Møre og Romsdal vil ikke svare direkte på om han ønsker gjenvalg.

– Jeg vil svare valgkomitéen dersom den henvender seg. Det får bli mitt svar nå, skriver Kinserdal i en SMS til avisa.

I 2016 ble styret gjenvalgt.

Dette er valgkomiteen

Det er en valgkomité i Helse Midt-Norge som skal peke ut nytt styre for Helse Møre og Romsdal. Valgkomiteen består av Tina Steinsvik Sund (Sør-Trøndelag), Paul Steinar Valle (Møre og Romsdal), Beate Skillingstad (Nord-Trøndelag) og Anita Solberg (Sør-Trøndelag).

Komiteen samlet seg allerede mandag for å diskutere mulige kanditater til Møre og Romsdal, ifølge Tidens Krav.

Drakamp mer utfordrende enn økonomi

Helse Møre og Romsdal sliter tungt økonomisk og høringen rundt deres egen utviklingsplan viser at det er stor spenning fra Volda i sør til Kristiansund i nord.

Les flere saker om Helse Møre og Romsdal her

Direktør Espen Remme uttalte nylig at han var mer bekymret for intern uro enn økonomi.

– Jeg mener at et av de store risikomomentene i helseforetaket er hva den sterke strukturelle forståelse i Møre og Romsdal gjør med oss. Vi har fire sjukehus i dag i Møre og Romsdal, og noe som blir oppfattet som positivt på ett sjukehus, blir oppfattet negativt på et annet. Jeg mener at dette er en større utfordring for helseforetaket enn en utfordrende økonomisk situasjon, sa Remme under et møte i Kristiansund.