I ei børsmelding sendt ut i ettermiddag kom det fram at Sverre Andreas Farstad har valgt å trekke seg som styremedlem i SolstadFarstad. Farstad fikk nok av det han mener er brutte løfter.

– Det har blitt en for stor belastning for meg å se hvordan forholdet mellom Skudeneshavn og Ålesund har utviklet seg. Ålesund er jo nærmest radert ut, sier Farstad til E24.no.

Han sier til nettstedet at det også har vært andre stridsspørsmål, men det ønsker han ikke å snakke om på det nåværende tidspunktet.

I et intervju med Sunnmørsposten i fjor snakket Farstad om det han mente var løftebrudd. Årsaken var at antall stillinger på kontoret i Ålesund ble redusert fra 50 til 15, og kontoret i Fosnavåg gikk fra 21 til 17 årsverk. Nå mener han det er i ferd med å bli verre.

– Nå er vi vi ferd med å bli over 70 i Skudeneshavn og vi skal ned i 14 i Ålesund, sier Farstad, som sier han har protestert mot utviklingen.

Farstad sier til E24 at det ble lovet at ankerhåndtering skulle bli drevet fra Ålesund, som også skulle ta hånd om oppfølgingen av Australia og Brasil. Men det blir i dag drevet fra Skudeneshavn. Det var disse løftene som fikk Farstad til å stemme for fusjonen, og bidro med ny egenkapital.

– Jeg gikk inn med penger nettopp for å støtte opp om Ålesund, sier han til E24.

På spørsmål om det er eierne Aker og Hemen eller Solstad-familien som står bak utviklingen, svarer Farstad slik:

– Solstad har fått lov til å gjøre som de vil.