Sunnmørsposten har tirsdag mottatt tips om at det skal ha falt stein ned fra taket i Godøytunnelen i sammenheng med kolonnekjøringen som var planlagt klokka 10, men som ble utsatt i tjue minutter. Dette har også blitt delt i sosiale medier.

Ifølge informasjon fra prosjektleder Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen er ikke dette riktig.

– Kolonnen som skulle gå gjennom Godøytunnelen klokka 10 ble utsatt for å ivareta sikkerheten til trafikantene. Det ble uført sikring med sprøytebetong i tunneltaket, og betongen må herde før vi kan sette på trafikk. Før betongen har herdet faller det av og til ned små klaser med betong som kan grise til og gi skader på bilen. Sikkerheten blir hele tiden vurdert, og vi slipper ikke gjennom trafikk hvis det ikke er trygt.

Ved den neste kolonnekjøringen klokka 12 innrømmer Birkeland at det kan ha vært steiner i vegbanen, men forklarer at den ikke kom fra taket.

– På kolonna klokka 12 kan det hende det har kommet stein i vegbana fra arbeidet som pågår med utlasting av stein. Det kan vi i så fall bare beklage, det skal være forsvarlig å kjøre gjennom. Men sølete og skittent vil det være i lang tid, uttaler Birkeland.

Utbedringene av Godøytunnelen skal være ferdige i april 2019. Imens er tunnelen stengt hver dag med kolonnekjøring til faste tidspunkt.

Les også: Må være kreative for å få opp besøket på Alnes etter tunnelen ble stengt (+)

Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen sier at det skal være forsvarlig å kjøre gjennom tunnelen. Foto: Staale Wattø