Selskapet The Fjords setter opp båtrute mellom Ålesund og Øye i Hjørundfjorden i sommer.

- Vi har stor tro på at dette skal fungere. Samtidig må vi ha overskudd i 2018, ellers kommer vi ikke tilbake i 2019, sier administrerende direktør Rolf Sandvik i The Fjords. Sammen med Flåm AS, Destinasjon Ålesund & Sunnmøre og Fram presenterte han onsdag planene for et 50-talls frammøtte i Ålesund.

Tre daglige avganger

Den nye båtruta vil ha tre daglige avganger mellom Ålesund og Øye i perioden 1. juni til 31. august. Båten vil også stoppe ved Urke og Trandal ved behov. Videre fra Øye vil Fram kople den alt eksisterende bussruta til Hellesylt - der The Fjords alt har ferjesamband til Geiranger, til den nye båtruta.

- Dette for å lage flere såkalte Travel like the locals-turer - rundturer for turister med kollektivtransport, kunne Marit Holen hos Fram fortelle. I alt resulterer den nye båtruta i fem slike nye turalternativer.

- Vil åpne fjorden på en helt ny måte

- Det har vært aktører med båtruter på Hjørundfjorden før, og er det fremdeles, men dette vil åpne opp fjorden på en helt ny måte, sier daglig leder Tom Anker Skrede i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

The Fjords har ikke tegnet kontrakt med båt enda, men er i forhandlinger om en med kapasitet på 97 passasjerer.

Fastboende og folk som jobber i turistnæringa vil kunne kjøpe ambassadørkort til redusert pris, noe som gir mulighet til å reise så mye man vil om det er plass på båten.

Adm. dir. Rolf Sandvik i The Fjords. Foto: Marius Simensen