Nyheten om at Rolls-Royce-konsernet hadde trykt på pauseknappen når det gjelder salg av avdelingene som jobber med styremaskiner, ble mottatt med blanda følelser hos ansatte i Rolls-Royce Marine. I Brattvåg berører det rundt 60 ansatte ved fabrikken som til sammen sysselsetter rundt 360 personer.

Hovland-løsning: – Positivt

Walderhaug har vært i bedriften i en årrekke og legger ikke skjul på at et mulig salg av hele selskapet er det store samtaleemnet. Han sier at folk har troa på at det finnes flere interesserte kjøpere til en bedrift som «er verdensledende på propeller, dekksmaskineri, skipssystemer og -service». Han legger til at flere ser svært positivt på et salg av styremaskinvirksomheten til den tidligere Rolls-Royce-direktøren Knut Hovland.

– Det kan bli en kjempebra løsning for dette produktet og uten tvil positivt. Det er veldig bra med en norsk eier som vil drive videre, både for styremaskiner, og for den store helheten. Det er noe jeg tror alle ønsker, sier Walderhaug.

Må være tålmodige

Nå må de ansatte smøre seg med tålmodighet i uker, og kanskje måneder framover.

Kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk i Rolls-Royce Marine sier årsaken til at et styremaskinsalg er satt på vent, er at konsernet vil se på helheten først:

Ålesundsbosatte Knut Hovland har vært i samtaler om å kjøpe styremaskinavdelingene til Rolls-Royce.